8 August – Ziua Internationala a Orgasmului Feminin

Data de 8 August are o semnificaţie specială în calendarul feminin la nivel mondial, astăzi fiind, după cum au stabilit brazilienii, Ziua Internaţională a Orgasmului Feminin. Potrivit „Huffington Post”, sărbătoarea se trage din oraşul Esperantina din Brazilia, unde consilierul oraşului a decis să dedice o zi celebrării orgasmului feminin pentru a-şi achita „datoria sexuală” faţă de soţie. Astăzi, sărbătoarea există în Brazilia, dar şi în Spania, Mexico, Argentina, Peru şi Norvegia.
Brazilienii s-au gîndit că introducerea acestei sărbători poate fi un pas înainte pentru ca femeile din ţară să înţeleagă mai bine sexualitatea lor. Orgasmul feminin a fost multă vreme o componentă misterioasă a sexului. Chiar dacă acum, în majoritatea societăţilor, nu mai este un subiect tabu, multe femei nu reuşesc să ajungă la orgasm în timpul unei partide de amor. Potrivit unui raport al Institutului Kinsey din Statele Unite ale Americii, doar o treime din femei au orgasm.

Sărbătoarea a devenit populară şi pe internet. Pe Twitter, "Ziua Internaţională a Orgasmului Feminin" este un subiect… în creştere.