21 DE SOFERI VOR AJUNGE PE BANCA ACUZATILOR DUPA CE AU INCERCAT SA MITUIASCA POLITISTII

21 de șoferi vor ajunge pe banca acuzaților după ce au încercat să mituiască polițiștii pentru a nu se alege cu dosare penale.

Potrivit Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, cei 21 de șoferi au fost depistați în perioada lunilor ianuarie-mai curent, în timpul unor operațiuni special de prevenire a accidentelor rutiere. Din cele 21 de cazuri de corupere activă a oamenilor legii, șapte au avut loc în Chișinău, cinci pe traseul Orhei - Bălți, Chișinău - Ungheni și șoseaua Balcani, cinci în regiunea de Nord a țării și cîte un caz la Strășeni, Ialoveni, Cimișlia și Comrat.

Astfel, conducătorii auto au propus mijloace financiare de la 100 de lei pînă la 10 mii de lei, pentru a nu le fi întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, pentru diverse încălcări cum ar fi conducerea mijlocului de transport în stare avansată de ebrietate, încălcarea limitei de viteză și lipsa permisului de conducere, exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din față umbrite, pentru parcare neregulamentară, precum și conducerea automobilului cu permis de conducere fals.

Cei 21 de conducători auto riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 6 ani și amendă în mărime de pînă la 200 mii de lei.