14 PASAGERI DIN AVIONUL IN CARE S-A AFLAT PACIENTA CU CORONAVIRUS NU POT FI IDENTIFICATI

Paisprezece pasageri din avionul în care s-a aflat femeia infectată cu coronavirus nu pot fi identificați. Este vorba de cursa Milano-Chișinău din 7 martie. Pasagerii au indicat date eronate în fișele epidemiologice completate la intrarea în țară.

Într-un briefing de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în avion au fost 145 de pasageri, printre care și zece cetățeni ucraineni. Pasagerii au fost informați că sînt obligați să respecte regimul de autoizolare la domiciliu. Toate fișele epidemiologice completate au fost transmise medicilor de familie pentru a-i monitoriza.

„14 persoane nu au putut fi identificate din cauza datelor eronate care au fost prezentate în fișele epidemiologice”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, aterizată sîmbătă, 7 martie, la ora 11.47, să rămînă izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

În cazurile suspecte de duminică testele au ieșit negative. Astăzi sînt testate alte trei persoane, iar rezultatele vor fi gata pe parcursul zilei.

Sursa: IPN