114 OAMENI AU MURIT IN APROAPE 800 DE ACCIDENTE PRODUSE DIN CAUZA VITEZEI RIDICATE

De la începutul anului, 114 oameni au murit și 903 au fost răniți în urma celor 799 de accidente rutiere comise din cauza neadaptării limitei de viteză stabilită pe fiecare sector de drum. Informația a fost făcută publică într-un comunicat de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), citat de IPN.

„Ignorarea intenționată de unii șoferi a respectării limitei de viteză” este principala cauză care a determinat majoritatea deceselor și traumatizărilor.

Angajații INSP au documentat pe parcursul zilei de ieri, 23 noiembrie, cel puțin două cazuri în sudul țării. Un șofer de 33 de ani a fost fixat de radar cu 119 km/h prin orașul Cimișlia, iar altul, de 34 de ani, cu 108 km/h prin orașul Cahul. Ambii conducători auto au fost sancționați de inspectorii Direcției de patrulare Sud cu cîte 1800 de lei și 5 punte de penalizare.

În ajunul sezonului rece, INSP a făcut un apel către șoferi să respecte recomandările pentru condițiile meteo specifice anotimpului – de a nu depăși limita de viteză; de a adapta permanent viteza de rulare la condițiile de drum și trafic; de a aborda curbele ușor, păstrînd o viteză redusă și uniformă; de a păstra o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în față.

Sursa: IPN