100 de femei exploatate intr-un cabaret, eliberate de Politie

O sută de femei exploatate într-un cabaret, dintre care unele originare din America de Sud şi Europa de Est, au fost eliberate Vineri de Poliţia din Mexic, care a reţinut 18 bărbaţi acuzaţi de trafic de carne vie, relatează AFP.

Femeile au fost eliberate în urma unei inspecţii care a avut loc la răsăritul Soarelui, într-un cabaret aflat într-un cartier din centrul Capitalei Mexicului. “O sută de femei de diverse naţionalităţi au fost eliberate: mexicance, venezuelene, columbiene, argentinience şi ucrainence. De asemenea, au fost eliberate şi femei originare din Ungaria, Rusia, Brazilia şi Paraguay”, potrivit unui comunicat al Poliţiei locale. În cursul operaţiunii au fost reţinuţi “18 indivizi, cu presupuse legături cu delictul de trafic de persoane”.

Autorităţile mexicane au destructurat în ultimele luni mai multe reţele legate de traficul de femei, majoritatea în scopul exploatării sexuale. În cazurile deja cunoscute, aceste femei ajung în Mexic după ce li se promite un job - de exemplu muncă de manechin - dar apoi sunt sechestrate şi obligate să se prostitueze. Unele femei, în principal venezuelene, au fost asasinate după ce au fugit de criza economică şi politică care le afectează ţara. (Sursa: Pro TV.RO)