Una dintre cele mai bogate femei din SUA, victima romanilor

Un român a fost condamnat la 10 ani şi o lună de închisoare în statul american Connecticut. El e acuzat că, împreună cu alţi 3 complici, tot români, a intrat în 2007 locuinţa unei multimilionare şi apoi i-au injectat pe ea şi partenerul acesteia, spunîndu-le că este vorba despre un virus letal, iar apoi le-au cerut bani pentru a le da antidotul, relatează Associated Press.

Alexandru Lucian Nicolescu, în vîrstă de 41 de ani, a fost condamnat Miercuri pentru că a intrat prin efracţie în 2007 în casa lui Anne Bass, o milionară din statul american Connecticut, cu o avere estimată la aproape 700 de milioane de dolari. Cei trei atacatori, dintre care unul lucrase înainte pentru milionară, i-au legat pe Bass şi partenerul ei şi apoi i-au injectat cu un lichid despre care atacatorii au spus că este un virus letal, conform procurorilor. Ei au cerut 8,5 milioane de dolari pentru antidot, însă cînd victimele le-au spus că nu au cum să facă rost de atîţia bani cash, au luat ce sumă au găsit în casă şi au fugit.

Victimele au supravieţuit. Ulterior, s-a stabilit că lichidul injectat nu era periculos, ci doar un medicament folosit pentru a trata infecţiile pielii. Trei persoane, printre care şi şoferul atacatorilor, au fost condamnate. O a patra persoană este căutată în continuare iar pe capul său a fost pusă o recompensă de 10.000 de dolari.

Toţi inculpaţii sunt români şi au fost identificaţi după ce anchetatorii au găsit obiecte folosite în timpul jafului într-un acordeon care îi aparţinea unuia dintre ei şi care fusese aruncat în mare.