SEFII GRUPURILOR PENTRU CONSOLIDAREA INCREDERII DE PE AMBELE MALURI ALE NISTRULUI S-AU INTRUNIT LA CHISINAU

Şefii grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întrunit astăzi la Chişinău. La întrevedere au participat şi reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului în procesul de reglementare transnistreană, Victor Osipov şi Nina Ştanski.

Nina Ştanski a declarat că scopul şedinţei a fost de a intensifica activitatea grupurilor de lucru. Potrivit sursei citate, deja în următoarele zile vor avea loc şedinţe a mai multor grupuri de lucru, inclusiv a celor pentru economie, transport şi educaţie. “Există multe probleme. La şedinţa de astăzi experţii şi-au expus viziunea pe marginea anumitor subiecte, în unele cazuri au fost identificate viziuni comune ale părţilor”, a afirmat Nina Ştanski.

Victor Osipov, vicepremier pentru Reintegrare, a comunicat că obiectivul principal al şedinţei de astăzi a constat în organizarea activităţii grupurilor de lucru. “Am transmis propuneri pentru eficientizarea activităţii lor. Sînt subiecte concrete pe care le-am abordat legate de o serie de probleme stringente pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului şi de modul în care grupurile de lucru urmează să activeze în continuare”, a specificat Osipov.

Vicepremierul a adăugat că problemele existente nu sînt simple şi uneori acestea blochează activitatea unor grupuri de lucru. “De multe ori, din cauza unei probleme mai grave, nu se discută celelalte. Am convenit să nu se mai întîmple aşa”, a afirmat Osipov. Potrivit lui, la şedinţă s-a mai convenit ca membrii grupurilor să nu vină doar cu reacţii şi soluţii la anumite probleme, ci şi cu iniţiative care ar putea face posibilă implementarea unor proiecte comune.

Prima întrevedere din acest an a reprezentanţilor politici de la Chişinău şi Tiraspol în procesul de reglementare transnistreană a avut loc pe 12 martie curent.