Rusii si americanii s-au dat mina pentru destructurarea unei mari retele de trafic cu droguri

Rusia a anunţat destructurarea unei reţele de trafic de droguri în cadrul unei operaţiuni comune cu SUA, transmite AFP, potrivit agerpres, care notează că acesta reprezintă un semn rar de cooperare între cele două puteri ale căror relaţii traversează o criză profundă.

Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat că au confiscat circa 330 de kilograme de cocaină, a căror valoare la vînzare este estimată la un miliard de dolari. O înregistrare video difuzată de FSB înfăţişa agenţi în civil interpelînd suspecţi într-o maşină, precum şi stupefiantele şi banii confiscaţi.

Potrivit unui comunicat al FSB, această operaţiune comună cu Justiţia americană a dus la dezmembrarea ”unei reţele criminale transnaţionale, specializată în contrabanda cu cocaină din America de Sud către Rusia şi către alte ţări europene”.

Operaţiunea s-a desfăşurat în mai multe etape, începînd din Mai, la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, şi s-a încheiat cu descoperirea unei ascunzători în regiunea Moscovei, luna trecută, potrivit aceleiaşi surse.