PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU BORIS EIFMAN

Președintele țării a avut o întrevedere cu celebrul coreograf rus, Artist al Poporului al Federației Ruse, director artistic al Teatrului Academic de Stat de Balet din Sankt-Petersburg.

Timp de 40 de ani, dl Boris Eifman este conducătorul teatrului care îi poartă numele. Este originar din Chișinău și este autorul a peste 40 de spectacole celebre la nivel internațional, inclusiv „Recviemul” lui Mozart, pe care maestrul l-a montat acum 10 ani, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău.

În cadrul dialogului, părțile au discutat despre necesitatea păstrării patrimoniului cultural comun, despre necesitatea păstrării şi dezvoltării relaţiilor culturale şi artistice între Moldova şi Federația Rusă. Șeful statului a mulțumit dlui Boris Eifman pentru contribuția adusă la tezaurul nostru cultural comun.

În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei coregrafice, pentru contribuţie la consolidarea relaţiilor culturale moldo-ruse şi activitate de creaţie prodigioasă, Igor Dodon a conferit domnului Boris Eifman, „Ordinul de Onoare”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova