PLDM SE MENŢINE PE PRIMUL LOC ÎN TOPUL CELOR MAI INFLUENTE PARTIDE POLITICE

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) se menţine pe primul loc în Top 10 cele mai influente partide politice ale lunii noiembrie 2014. Acesta este urmat de Partidul Democrat din Moldova (PDM) şi Partidul Liberal (PL). Topul a fost publicat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică "Politicon".

Locul patru în top revine Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM). Acesta este urmat de Partidul Socialiştilor din R. Moldova (PSRM) şi Partidul “Patria”. Clasamentul este continuat de Partidul Liberal Reformator şi Mişcarea Populară Antimafie. Pe poziţiile nouă şi zece s-au clasat Partidul Naţional Liberal (PNL) şi respectiv Partidul Popular din R. Moldova.

Topul a fost constituit în baza notelor acordate partidelor de 29 de experţi. Aceştia au apreciat formaţiunile în funcţie de influenţa asupra procesului politic din Republica Moldova, prestaţia publică şi prezenţa în spaţiul informaţional, activismul organizaţiilor teritoriale ale partidului, capacitatea liderilor partidelor de a fi locomotive electorale pentru propria formaţiune.

“Politicon” a precizat că "evaluarea pentru luna noiembrie a TOP 10 cele mai influente partide ale Republicii Moldova s-a făcut pînă a cunoaște rezultatele alegerilor parlamentare".

Sursa: Moldpres