Mostenirea costisitoare pe care Plahotniuc a lasat-o moldovenilor: Alte alegeri parlamentare noi, de aceasta data la Hincesti, pe 15 Martie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis ca, pe data de 15 Martie 2020, să fie desfăşurate alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală numărul 38, municipiul Hîncești. Proiectul de decizie a fost aprobat la ședința CEC din 27 Decembrie, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul cîștigat în această circumscripție. Acestea sunt o consecinţă a faptului că Alexandru Botnari a fost ales primar al municipiului Hîncești în urma turului doi al alegerilor locale din 3 Noiembrie, optînd să renunţe la fotoliul de deputat în favoarea celui de primar.

Această nouă „aventură electorală”, care vă asigurăm că nu va fi ultima, ne costă 4,2 milioane de lei, potrivit devizului de cheltuieli aprobat de către CEC. Dacă nu va interveni „neprevăzutul”, adică alegeri parlamentare anticipate, pînă la finele actualului mandat parlamentar de patru ani, vom mai avea parte de astfel de „aventuri electorale”. Acestea vor fi cauzate fie pentru că unii deputaţi aleşi în circumscripţii electorale pe liste uninominale, pot fi „ofertaţi” cu diferite posturi importante în Stat, fie pentru că Procuratura, de astă dată mai decisă şi motivată, îi va inculpa penal pe unii şi-i va trimite după gratii direct din fotoliul de deputat al unei circumscripţii.

Astfel, la finalul actualului mandat parlamentar, dacă vom cumula toate cheltuielile pricinuite de organizarea unor astfel de alegeri repetate în circumscripţiile uninominale, ne vom îngrozi de mărimea sumei de bani cheltuiţi doar pentru că odiosul fugar Plahotniouc a vrut să aibă „propriul lui Parlament uninominal”! Cîrcotaşilor care vor mîrîi că şi socialiştii au votat în favoarea votului mixt, le reamintesc că au făcut-o sub şantaj politic, condiționînd introducere votului mixt în defavoare celui uninominal dorit de către Plahotniuc. Odiosul oligarh dorea cu orice preț introducerea unui sistem de vot uninominal absolut și reducerea numărului de deputați în Parlament la 61 pentru că doar astfel avea certitudinea că își va cumpăra efectiv o majoritate necesară, lăsînd doar cîțiva într-o opoziție simulată.

Nu doar Plahotniuc trebuie făcut vinovat de aceste pagube colosale produse bugetului de Stat prin această aventură electorală mafiotă, ci și mafia mediatică și ”politică de consultanță” care, zilnic, din spatele ecranelor de televiziune slugarnice, îi ”mințea doct și cu nerușinare” pe moldoveni, vorbindu-le, convingîndu-i de ”avantajele votului uninominal și reducerea numărului de deputați în Parlament la 61”.

Vă spun aceste lucruri spre a înțelege mai bine nemernicia tuturor slugilor bine plătite ale lui Plahotniuc, cărora puțin le păsa de soarta și de umilințele la care erau supuși moldovenii de către mafioți politici ca Plahotniuc, Ilan Șor și instituțiile Statului care-i serveau slugarnic! Vă mai spun aceste lucruri spre a înțelege și mai bine că unii moldovenii încă nu s-au dezmeticit din ”drogurile” ce le-au fost administrate criminal de către Plahotniuc, la a cărui ”întoarcere triumfătoare” încă visează, și de către Șor, care efectiv i-a prostituat în cel mai umilitor mod pe susținătorii lui obtuzi, fanatici!