MOBILIZAREA SOCIETĂŢII ÎN PROMOVAREA PROCESULUI DE INTEGRARE EUROPEANĂ ESTE VITALĂ, CONSIDERĂ VLAD FILAT

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) va colabora după alegerile parlamentare din toamna acestui an cu partidele politice care vor opta pentru continuarea procesului de integrare europeană al ţării noastre. Declaraţia a fost făcută în seara zilei de ieri de liderul formaţiunii, Vlad Filat, la o emisiune televizată.

În acest context, liderul PLDM a exclus crearea unei eventuale coaliţii cu Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Vlad Filat a declarat că mobilizarea societăţii în promovarea procesului de integrare europeană este vitală la această etapă. ”Procesul de integrare europeană nu poate să rămînă doar pe seama politicienilor. Acesta, la etapa la care ne aflăm, trebuie să devină al întregii societăţii”, a afirmat liderul liberal democraţilor.

Sursa citată a reiterat că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi a celui de liber schimb, nu are cum să afecteze interesele Federaţiei Ruse. ”Noi ne dorim colaborare şi cu Rusia, şi cu Belarus, şi cu Kazahstan, dar continuînd parcursul nostru de integrare europeană”, a accentuat preşedintele PLDM.

Potrivit lui Filat, în prezent, cea mai mare realizare a Republicii Moldova este încrederea partenerilor occidentali. (Moldpres)