Lege: mortii ingropati dupa 32 de ore de la deces. Nici sa-i plingem nu ne mai lasa

Divertis ştiri de interes raţional

După cum bine se ştie, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a efectuat o vizită oficială la Bucureşti pentru a le pupa cu supuşenie mîna Preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, şi premierului Mihai Tudose, care nu era mahmur, iar asta în semn de respect perfid pentru mila cu care românii au acordat ultima tranşă de împrumut acestei guvernări puse mereu pe fugă.

Totodată, ca să-şi etaleze cît mai convingător slugărnicia pentru pomana primită, finul naşului Plahotniuc „şi-a cerut scuze românilor pentru aşa-zisul antiromânism al Preşedintelui Igor Dodon”. A făcut acest demers de pezevenghi şcolit prin tenebrele oligarhului cu nădejdea că românii vor mai acorda astfel de pomeni şi în viitor. Sigur că nu mai este posibil, iar naşul şi finul ştiu că nici UE nu le va mai da bani ca să guverneze ţara ca pe o şandrama de mafioţi ucigaşi.

Pe lîngă restul de bani cu care s-a întors în ţară, pe lîngă amintirea stingherelii pe care a simţit-o în preajma lui Iohannis, care nu l-ar angaja nici pe post de portar la Palatul Cotroceni, pe lîngă senzaţia bizară trăită, cînd vorbea cu premierul Tudose şi acesta mirosea a vin abia băut, dar care l-a făcut să se simtă ca un chelner care înşeală la nota de plată, Andrian Candu s-a întors în ţară cu modelul unei legi româneşti.

Fostul Guvern român Dacian Cioloş a emis o Hotărîre de Guvern care îi obligă pe români să-și îngroape morții în maximum 36 de ore de la deces, sub amenințarea unor amenzi de pînă la 10.000 RON, iar asta cu referire exclusivă la cadavrele care prin starea lor pot deveni un pericol pentru sănătatea publică. Cu excesul de zel slugarnic faţă de români şi cu acelaşi exces faţă de moldoveni, numai că de această dată obraznic şi infatuat, Candu a decis introducerea unei astfel de legi româneşti şi în Republica Moldova, cu mici modificări ca să nu pară că e copiată integral.

Dacă legea îi obligă pe români să-şi îngroape morţii în maximum 36 de ore de la deces, aici fiind vorba despre cadavrele care ameninţă sănătatea publică, Candu vrea ca moldovenii să-şi îngroape morţii după 32 de ore de la deces, iar amenzile pentru nerespectarea acestei legi vor fi de 50 de mii de lei MDL. Acum imaginaţi-vă că în cazul unui decedat acest termen expiră la ora 24,00 sau 3,00! Ce facem – ne ducem cu mortul la groapă în toiul nopţii sau îl îngropăm după cîteva ore, ziua, dacă a murit noaptea? Dar cînd avem timp să comandăm sicrie, să înregistrăm decesul, să vorbim cu preotul să ţină slujba religioasă, cînd mai au timp să vină la înmormîntare rudele care lucrează în străinătate şi multe altele? Vă daţi seama că de bocit nici nu mai e timp?

Pentru agenţia de ştiri InfoAlertStyxMorb, Candu a declarat că această lege este spre binele moldovenilor; are menirea de a diminua cheltuielile, de a proteja sănătatea oamenilor şi a scurta timpul de suferinţă; oficiile de stare civilă vor lucra în regim non-stop pentru a face faţă solicitărilor şi vor putea elibera online certificate de deces, iar bisericile vor fi obligate să asigure transmiterea prin Skype a slujbei de înmormîntare şi a îngropării propriu-zise pentru rudele din străinătate ale celor decedaţi.

Cheltuielile din bugetul de Stat pentru punerea în aplicare a acestei legi, potrivit declaraţiei făcută de Candu agenţiei citate, vor fi de 239 de milioane de lei. Preşedintele Parlamentului ne asigură că aceste cheltuieli vor fi recuperate la bugetul de Stat din „taxele de înmormîntare în regim full time (normă completă) în timp restrîns”, care vor fi de 2.850 de lei în oraşe şi de 2.200 de lei în sate.

Am trăit s-o vedem şi p-asta – înmormîntăm oamenii pînă nici se răcesc bine după ce au murit, li se transmite prin Skype sau telefonul mobil slujba religioasă şi înhumarea…, mai rămîne să fie limitat şi numărul rudelor care au voie să-l însoţească pe cel decedat pe ultimul drum!

Vine sfîrşitul lumii adus de ei, de guvernanţi? Nu credeţi că ar trebui să le vină lor sfîrşitul?

Ardeian Calamburescu