Iresponsabilitate criminala: Un roman, stiind ca este infestat cu COVID-19, a venit cu un avion de la Madrid

O aeronavă cu pasageri a aterizat Marţi, pe Otopeni, la bordul ei aflîndu-se un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19). În cursul zilei de 17 Martie, persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămîne în autoizolare timp de 14 zile. Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI Matei Balş, se arată într-un comunicat ai Ministerului de Interne

Ulterior, s-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane, pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. „Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile”, anunță sursa citată.

La ora publicării acestei ştiri, în România sunt confirmate 184 de cazuri de infectare cu virusul care declanșează COVID-19, aceştia avînd vîrste cuprinse între 21 şi 65 de ani. În România, în carantină instituţionalizată erau 3.282 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane erau în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.