IGOR DODON, LA EMISIUNEA LIVE DE VINERI

Despre Natalia Gavriliță: O cunosc, este o persoană profesionistă

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că Natalia Gavriliță, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, este o persoană profesionistă. Fostul președinte a declarat, în cadrul emisiunii live de vineri că s-a convins de aceste calități ale lui Gavriliță, atunci cînd a lucrat cu ea într-o echipă în Guvernele Tarlev și Greceanîi.

”Consider că Natalia Gavriliță este o persoană profesionistă. De altfel, nu aveam s-o iau în echipă în anul 2007. În 2008, după ce a fost format Guvernul Greceanîi, i-am propus doamnei Gavriliță să conducă o direcție importantă, eram o echipă comună. De aceea din punct de vedere al pregătirii profesionale, lăsăm preferințele politice într-o parte, consider că Natalia Gavriliță este o persoană profesionistă. Cel puțin la acea etapă cînd am lucrat împreună am văzut abordări și caracteristici profesioniste în domeniul economic”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a mai menționat că PSRM va decide dacă va susține candidatura Nataliei Gavriliță la Consiliul Politic al formațiunii care va avea loc în zilele următoare.

 

Despre PAS care nu vrea să o susțină pe Gavriliță: este circ și bătaie de joc

Maia Sandu și PAS fac circ și își bat joc de colega lor de partid și de oameni. De această părere este fostul președinte Igor Dodon, după ce Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că nu o va susține pe colega lor de partid desemnată de Sandu pentru funcția de premier.

”Este circ. Bătaie de joc de colega din PAS, Natalia Gavriliță este vicepreședinte PAS. Ce înseamnă aceasta, îl propui, spui că e bravo, dar nu-l votezi. Dar de ce? Maia Sandu trebuie să spună de-atîta și toți vor înțelege. Este bătaie de joc nu doar de propriul membru de partid, dar este bătaie de joc și de oameni. Oamenii nu înțeleg, și pe dreapta tot nu înțeleg, de ce se joacă: au desemnat candidatul să vină să-l susțină”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii live de vineri.

Președintele PSRM susține că acest joc al PAS și Maiei Sandu va avea consecințe negative pentru cetățeni și țară, pe care le vom simți în timp foarte scurt.

”Cred că este un joc pe care nu-l înțelege nimeni și o abordare incorectă față de cetățeni. Cred că vor fi penalizați cu acest lucru. Dacă PAS nu va veni la ședința Parlamentului și nu va vota pentru candidatul lor și acest Guvern nu va fi votat, atunci în cîteva luni, dacă situația în țară se va înrăutăți, Maia Sandu și PAS nu vor avea niciun argument să critice Guvernul interimar, despre care spun că este al lui Dodon, pentru că au avut posibilitate să numească Guvernul lor. Vina pentru problemele care vor apărea va fi doar a voastră, pentru că v-ați jucat de-a țara în bunghi”, a declarat președintele PSRM.

Igor Dodon a reiterat că fracțiunea deputaților PSRM va participa la ședința Parlamentului, unde candidatul desemnat va prezenta echipa guvernamentală și programul de activitate al Guvernului Natalia Gavriliță.

 

PSRM nu ia în calcul înaintarea unui candidat la funcția de premier

Igor Dodon a declarat că acum PSRM nu examinează posibilitatea înaintării unui propriu candidat la funcția de prim-ministru. Dodon a reiterat că PSRM nu și-a schimbat poziția și pledează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate.

”Noi, la această etapă, nu luăm în calcul înaintarea unui candidat din partea PSRM. Cred că acest lucru nu va fi corect atît timp cît noi ne-am expus poziția foarte clară, că pledăm pentru alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM mai susține că, după desemnarea candidatului la funcția de premier, sînt două scenarii care se pot produce: primul – alegeri anticipate în luna iunie 2021 și al doilea scenariu – fără alegeri anticipate și organizarea alegerilor parlamentare ordinare în anul 2023.

 

”Maia Sandu transformă Consiliul Suprem de Securitate în șezătoare”

Maia Sandu transformă Consiliul Suprem de Securitate (CSS) în business de familie și șezătoare, susține cel de-al cincilea președinte al țării, Igor Dodon.

Președintele PSRM a declarat că actualul șef al statului își promovează rudele în această structură și vrea să facă din CSS un fel de club de discuții, cu coffe break-uri.

Igor Dodon susține că tactica adoptată de președintele Sandu este similară cu cea practicată de Plahotniuc și Filat.

”Maia Sandu face exact același lucru. Își pune cumătrii consilieri, sau nănașii în CSS. Asta-i business de familie? Ea spune cînd va dori să facă, va face CSS fără restul, numai cu cumătrii. Șezătoare poți să faci acasă, dar acesta este CSS. Ei cred că CSS este loc pentru coffee break”, a declarat Dodon.

Sursa: socialistii.md