Doi frati și-au masacrat intreaga familie de 6 persoane, dupa care s-au sinucis

Şase oameni au fost găsiţi fără viaţă într-o casă din Dallas, după ce doi fraţi, în vîrstă de 19, respectiv 21 de ani, au încheiat un pact prin care să îşi ucidă rudele şi apoi pe ei înşişi. Băiatul de 19 ani, a detaliat planul mortal într-o scrisoare de adio de şase pagini care a fost postată online. Ofiţerii din cadrul Departamentului de Poliţie Allen s-au deplasat la o casă din zona Pine Bluff Drive, în jurul orei 1 dimineaţa, Luni, după ce au primit un apel de urgenţă prin care li se cerea să facă o verificare la faţa locului. Forţele de ordine au rămas şocate cînd au intrat în reşedinţă, găsind 6 persoane decedate în diferite locuri ale casei.

Cei şase membri erau imigranţi din Bangladesh, Departamentul de Poliţie local nu avusese nici o interacţiune prealabilă cu ei. Se crede că masacrul a fost pus în aplicare de cei doi fraţi, identificaţi de un prieten de familie ca fiind Farhan Towhid, în vîrstă de 19 ani şi Tanvir Towhid, în vîrstă de 21 de ani, potrivit Daily Mail, citat de Adevărul.ro.

Sora geamănă a lui Farhan, Farbin Tiwnhid, părinţii Iren şi Towhidul Islam şi bunica de 77 de ani, Altafun Nessa, care venise în vizită şi urma să se întoarcă luna viitoare în Bangladesh, au pierit sub furia celor doi băieţi. Întreaga familie ar fi fost ucisă Sîmbătă, dar trupurile neînsufleţite au fost descoperite abia Luni dimineaţă.

Poliţia a confirmat că Farhan, fost student la informatică la Universitatea Texas din Austin, şi-a postat lunga scrisoare de adio pe Instagram.

„Hei, tuturor. M-am sinucis şi mi-am omorît familia. Dacă tot voi muri, m-am gîndit că aş putea la fel de bine să atrag atenţia”, au fost primele sale cuvinte. A continuat spunînd că a fost diagnosticat cu depresie în clasa a IX-a şi a descris în detalii grafice cum s-a tăiat cu lama, foarfeca, cuţitul pînă cînd a clacat şi i-a recunoscut tatălui despre problemele sale.

A primit medicamente, terapie, a găsit un grup de prieteni şi a devenit popular. „Viaţa mea a fost perfectă, dar asta nu a schimbat faptul că eram deprimat. Aveam în continuare dorinţa de a mă tăia sau de a ajunge să plîng singur. Am încercat să-mi dublez medicamentele care au funcţionat, dar doar temporar. Fiecare soluţie a fost întotdeauna temporară”, scrie el.

După ce a suferit o cădere psihică la începutul acestui an şi a renunţat la facultate, Farhan a spus că s-a trezit petrecîndu-şi o mare parte din timp urmărind „The Office” împreună cu fratele său mai mare, despre care a spus că suferă, de asemenea, de depresie, în ciuda faptului că este un „geniu”.

Băiatul a scris apoi despre momentul în care, continuînd să se uite la serial pînă la data de 21 Februarie, fratele său a intrat în camera lui cu o propunere: „dacă nu putem rezolva totul într-un an, ne vom ucide pe noi înşine şi pe familia noastră”.

Tot el a explicat decizia de a-şi ucide familia înainte de a-şi pune capăt zilelor spunînd că cei dragi ar fi „nenorociţi, şi-ar petrece tot restul vieţii sismţind vinovăţie, disperare şi o multitudine de adjective care înseamnă tristeţe.

În loc să trebuiască să mă ocup de consecinţele sinuciderii mele, aş putea să le fac o favoare şi să îi iau cu mine. Nici unul dintre noi nu ar trebui să se simtă trist vreodată. Îmi iubesc familia. Eu chiar o fac. Şi tocmai de aceea am decis să-i omor.”

Farhan scrie că planul pe care el şi fratele său l-au elaborat a fost simplu, menţionînd că „controlul armelor în SUA este o glumă”, tot ce i-a trebuit fratelui său pentru a obţine armele a fost să meargă la un magazin şi să semneze nişte formulare.

„Avem două arme. Eu iau una şi îi împuşc pe sora şi pe bunica mea, în timp ce fratele meu îi ucide pe părinţi cu celălalt pistol. Apoi ne împuşcăm singuri. A fost un moment în care l-a întrebat dacă are vreo boală mintală şi poftim, a minţit. A spus literalmente că nu. Nu au cerut dovezi sau dacă a luat vreun medicament, procesul a fost atît de uşor", a scris Farhan în biletul de adio.