DMITRII ROGOZIN: AVEM O ECHIPA SOLIDA VENITA AICI LA CHISINAU SI ESTE IMPORTANT SA SE ACTIONEZE PROFESIONIST

„După scurta noastră prezentare și discuție avută aici, la Chișinău, vom continua să muncim pe linie ministerială”. Declarația a fost făcută pe 5 iulie de către vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, copreședintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică, în cadrul unui briefing de presă susținut alături de ministrul Economiei, Octavian Calmîc, copreședinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică.

Rogozin a spus că se bucură că după mai bine de doi ani delegația din Federația Rusă a venit la Chișinău, iar acțiunile comune vor fi continuate.

„Vom continua munca noastră pe linie ministerială, avem o echipă solidă venită aici la Chișinău și este important să se acționeze profesionist”, a declarat el.

Vicepremierul rus a subliniat importanța foii de parcurs comune în domeniul comerțului. „Înțelegem că documentul acesta va fi completat de ambele părți. Ne-am înțeles că grupul de lucru va fi constituit de oameni profesioniști de nivel înalt. E un document foarte important și e nevoie de oameni de calitate. În septembrie vom găsi posibilitatea să ne întîlnim și ambele părți să vină cu completările de rigoare, iar în noiembrie, cred că, se va putea întruni comisia în deplină componență”, a spus oficialul.

Totodată, Dmitrii Rogozin a mai spus că seara merge să discute cu conducerea regiunii transnistrene, iar mîine pleacă la Moscova.

Vicepremierul moldovean Octavian Calmîc a declarat că au fost discutate mai multe subiecte sensibile în relațiile bilaterale. El a spus că elementul cel mai important e definitivarea acelei foi de parcurs ce va cuprinde toate elementele-cheie de colaborare bilaterală în domeniul economic.

Cristina GUREZ (curentul.md)