De unde sa fure ”bietul” hot roman din Irlanda daca nu de acolo unde sunt bani, adica de la biserici?

Un bărbat de 55 de ani din România a fost acuzat de furt în Irlanda după ce a jefuit cutia milei din mai multe biserici folosind un cîrlig de pescuit, informează presa locală. Vasile Chilimbar a apărut în fața unui judecător din districtul Mallow, după ce ar fi furat plicuri de bani din mai multe biserici din comitatele Waterford și Cork. Chilimbar este acuzat de cinci furturi, în Shanagarry, Carrigtwohill, Cloyne și Dungarvan. Sumele furate de bărbat în fiecare caz variau între 5 și 15 lire sterline.

Bărbatul folosea un fir la capătul căruia era agățat un cîrlig. El introducea firul în cutiile cu bani și pescuia plicurile cu donații.

Detectivul David Kelleher a declarat în instanță că Poliția nu se opune eliberării pe cauțiune, cît timp acuzatul acceptă să respecte condițiile eliberării. Acuzatul urmează să se prezinte zilnic la secția de Poliție Togher din Cork City și nu ar voie să se mai apropie de bisericile jefuite, precum și de alte biserici din zonă. Totodată, Kelleher a spus că investigația este în desfășurare și că acuzatul s-a putea confrunta cu noi acuzații în acest caz. Bărbatul român a acceptat termenii eliberării.

O nouă înfățișare în fața instanței va avea loc pe 11 Martie.