CUM S-AU FURAT ŞI SE VOR MAI FURA VOTURI PENTRU PONTA CU AJUTORUL B.E.C. ŞI A AMBASADEI DE LA CHIŞINĂU?

Misterul numărului mare de moldoveni votanţi la alegerile prezidenţiale din România

Autor: Mihai CONŢIU

Fiind prinşi în febra competiţiei alegerilor prezidenţiale din România din turul întîi de pe data de 2 noiembrie, observatorii români şi moldoveni DOAR S-AU MIRAT şi au fost încîntaţi de ampla mobilizare a moldovenilor cu cetăţenie română care au votat pe teritoriul Republicii Moldova. Doar s-au mirat, dar nu s-au şi întrebat DE CE! Să reţinem că, pe 2 noiembrie, au apucat să voteze 21.980 de moldoveni cu cetăţenie română. La prezidenţialele din 2009, la vot s-au prezentat doar 8.700 de votanţi. Să reţinem că atunci era vorba despre candidatul Traian Băsescu, care era extrem de adulat, admirat şi idolatrizat de către moldoveni!

Să fi crescut atît de mult conştiinţa civică a moldovenilor cu cetăţenie română sau sentimentul de recunoştinţă că li s-a oferit un paşaport românesc, încît au renunţat la tot şi la toate şi s-au năpustit asupra secţiilor de votare, în faţa cărora au aşteptat la rînd cu orele, iar unii nici măcar n-au apucat să voteze? Aiurea! Maşinăria infernală de fraudat voturi a PSD-ului lui Victor Ponta a funcţionat atît de eficient încît l-a umilit efectiv şi pe Băsescu.

De astă dată, o parte dintre „românii-basarabeni” au ştiut să fie cu două feţe politice, adică au fost mai prevăzători, în comparaţie cu prezidenţialele din România din anul 2004. Atunci, în „semn de recunoştinţă” pentru Adrian Năstase, care reprezenta Puterea din România, „românii-basarabeni” l-au votat masiv în defavoarea lui Traian Băsescu. Mai apoi, le-a luat ceva timp ca să intre în graţiile lui Băsescu, după ce marinarul a ajuns preşedintele României.

Obiectiv vorbind, Băsescu a fost mai aproape de moldoveni cu milioane de ori mai mult decît predecesorii săi – Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Măcar şi pentru această deschidere afişată şi efectiv lucrativă, moldovenii, din recunoştinţă sau ca să-i demonstreze că simpatia lor a fost onestă, ar fi trebuit să voteze pentru candidatul prezidenţial al lui Băsescu, cu Elena Udrea. N-au făcut-o pentru că s-au convins că Băsescu nu mai reprezintă Puterea şi nu mai are ce să ceară de la el. Halal de dragostea şi sinceritatea sentimentelor pe care şi le afişează atunci cînd cerşesc bunăvoinţă de la cei care ajung la Putere în România! Acum au preferat să voteze Stînga, căci doar de acolo se trag şi ei!

Cum s-a furat şi se va fura şi pe 16 noiembrie?

Cu vreo trei zile înaintea alegerilor prezidenţiale din România de pe data de 2 noiembrie, ca o excepţie, pentru secţiile de votare din Republica Moldova s-au schimbat regulile jocului în timpul jocului. Ca să înţelegeţi mai bine despre ce este vorba, iată ce declara, la postul Radio Chişinău, ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca:

„Printr-o decizie foarte nouă a Biroului Electoral Central (B.E.C.), s-a extins utilizarea în procesul de vot a cărţii de identitate şi în Republica Moldova. Pînă acum, cartea de identitate românească nu putea fi folosită decît în ţările în care se putea intra în baza ei în locul paşaportului. De asemenea, cetăţenii români vor putea vota în baza paşaportului.”

Acum înţelegeţi ce înseamnă asta? Pentru cei care poate că nu pricep, iată despre ce este vorba: Nu mai este un secret pentru nimeni că, pe teritoriul Republicii Moldova, au circulat într-o veselie microbuze cu „moldoveni-basarabeni” de la o secţie de votare la alta pentru ca să voteze. Mai mult decît atît, oamenii au fost îmbarcaţi din localităţile lor şi duşi să voteze la două secţii diferite. La una votau cu Paşaportul, la alta cu Cartea de Identitate. Declaraţie pe proprie răspundere? Aiurea, poveşti de adormit copiii pentru Ministerul de Externe din subordinea lui Victor Ponta! Din cîte ni se spune, aceşti oameni ar fi fost plătiţi pentru această afacere cu cîte 500 de lei. Moldoveneşti, nu româneşti!

Reţineţi că B.E.C. de la Bucureşti a luat această decizie doar pentru Moldova, unde oamenii pot fi mai uşor cumpăraţi cu poveşti comunisto-socialiste de-ale lui Ponta, nu şi în Occident, acolo unde românii din diaspora sînt mai deschişi la minte şi ştiu ce reprezintă mafia PSD şi Ponta pentru România. Mai mult decît atît, printr-o minune, acelaşi B.E.C. îl dă de gol pe ministrul de Externe român, Titus Corlăţean, care a spus că legea nu permite deschiderea a noi secţii de votare în diaspora, spunînd că legea permite, asta însemnînd că şi în Moldova ar fi putut fi deschise secţii suplimentare.

Minciunile mafiei politice a PSD şi sugrumarea dreptului la vot al românilor din diaspora

Vineri, 7 noiembrie, la orele 14.30, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere cu diplomaţii români din ţările în care cîteva mii de români din diaspora nu au putut să voteze. Fiind vorba despre cererile românilor din diaspora, din ţară şi a unor ONG-uri de suplimentare a secţiilor de vot, Corlăţean a declarat că legea NU PERMITE ÎNFIINŢAREA DE NOI SECŢII DE VOTARE.

Ca să fie şi mai convingător, acesta a declarat: „Am avut această discuţie în cadrul şedinţei de la B.E.C. de Marţea trecută şi, în lumina acelei discuţii, B.E.C. a adoptat o decizie şi respectiv o hotărîre. Acea hotărâre nu confirmă existenţa unei baze juridice potrivit legii şi asta a fost conduita juridică a MAE şi autorităţilor în toate ciclurilor electorale pe baza legii în vigoare – nu permite înfiinţarea de noi secţii”.

În noaptea de vineri spre sîmbătă, la orele 00.49, ziarul „Cotidianul” din Bucureşti a primit în redacţie un comunicat al B.E.C. care îl contrazice flagrant pe ministrul de Externe. În comunicat se menţionează că, în urma discuţiilor de marţi cu ministrul de Externe, BEC a emis Hotărîrea nr. 4H/4.11.2014, privind interpretarea art.54 din Legea 370/2004, pentru alegerea preşedintelui României şi Decizia nr.125D/4.11.2014, privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României din 2014, la secţiile de votare din străinătate. În comunicat integral (aici http://www.bec2014.ro/wp-content/uploads/2014/11/Comunicat30.pdf) se precizează negru pe alb că, „prin Hotărîrea nr. 4H/4.11.2014, B.E.C. a dat o interpretare dispoziţiilor art.54, alin.1 din Legea 370/2004, în sensul INEXISTENŢEI impedimentului legal referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate, invocat de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul discutării celor mai eficiente măsuri pentru organizarea turului II de scrutin”.

Din documentul B.E.C., semnat de preşedintele B.E.C., Veronica Năstăsie, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – un document mai oficial nici că se poate –, se arată deci că legea PERMITE înfiinţarea de noi secţii de vot în diaspora. Documentul mai arată că, de fapt, chiar membri B.E.C. au interpretat în acest sens legea. Concluzia este una singură: se pot înfiinţa noi secţii de votare în diaspora, dar MAE şi ministrul Titus Corlăţean nu vor. „Şi cînd spunem MAE şi Titus Corlăţean, trebuie să spunem şi Victor Ponta, pentru că Titus Corlăţean nu face nimic de capul lui”, concluzionează publicistul Lucian Gheorghiu de la Cotidianul.ro.

La ce altceva ne putem aştepta de la un plagiator dovedit, un hoţ care fură tot ce se poate pentru a ajunge preşedinte, ca să fure România în continuare cu banda criminală a lui Ion Iliescu, dar şi cu ajutorul celor pe care vrea să-i graţieze dacă, Doamne, fereşte!, românii vor fi atît de orbi şi îl vor alege!

P.S. La închiderea ediţiei, aflăm că T. Corlăţean a demisionat.