Clanul mafiot 'Ndrangheta in deruta: peste 300 de arestari. „De astazi, in Calabria se respira un aer mai curat”

Poliţia italiană a anunţat Joi arestarea a 330 de persoane, inclusiv în Elveţia, Germania şi Bulgaria, în cadrul unei operaţiuni majore care a vizat temuta mafie calabreză 'Ndrangheta, relatează DPA. 'Ndrangheta este considerată una din cele mai puternice grupări de crimă organizată din lume şi cea mai mare reţea de trafic de cocaină în Europa. Potrivit comunicatului carabinierilor, în jur de 260 de persoane au ajuns în arestul Poliţiei, 70 au fost plasate în arest la domiciliu, iar patru au primit interdicţie de a mai intra în localităţile de reşedinţă.

„Noaptea trecută statul și-a demonstrat din nou toată capacitatea de a reacționa împotriva infractorilor. De astăzi, în Calabria se respiră un aer mai curat, un aer care are gustul libertății”, a declarat pentru La Repubblica Nicola Morra, președintele Comisiei parlamentare Antimafia.

Au fost confiscate bunuri în valoare totală de 15 milioane de euro, iar operațiunea carabinierilor italieni a vizat grupări ale ‘Ndrangheta în provincia calabreză Vibo Valentia şi a scos la iveală legăturile acestora cu oameni de afaceri locali, funcţionari publici, politicieni şi poliţişti. Suspecţii sunt acuzaţi de asociere mafiotă, crime, extorcare, cămătărie, trafic de droguri, spălare de bani, corupţie şi fraudă.

Operaţiunea Poliţiei a vizat grupări ale 'Ndrangheta în provincia calabreză Vibo Valentia şi a scos la iveală legăturile acestora cu oameni de afaceri locali, funcţionari publici, politicieni şi poliţişti. La operaţiune au participat peste 2.500 de carabinieri, fiind confiscate bunuri în valoare totală de 15 milioane de euro.