CE ARE SPECIAL SEMNUL ZODIEI BALANTA!

Semnificații mai puțin știute

Balanţa și semnul zodiei Balanță reprezintă cooperarea dintre forţele primordiale care se completează una pe cealaltă: aer, foc, pămînt şi apă. Aflaţi în continuare care erau semnificațiile străvechi ale acestei constelații.     

În timpurile noastre, semnul zodiei Balanță este simbolul echităţii, al judecăţii obiective şi al echilibrului. Ea este cea care încearcă să echilibreze forțele universului, ca atare se află la mijloc de zodiac, la schimbarea anotimpurilor, cînd soarele fierbinte al verii se potolește cu atmosfera mai calmă a toamnei.

 

Balanța justiției  

Încă din Antichitate, constelația Balanței a fost descoperită între constelația Fecioarei și cea a Scorpionului, chiar dacă lumina stelelor sale este una greu observabilă de pe pămînt, mult mai slabă decît alte constelații. Un desen schematic al acestei constelații arăta în vremurile vechi precum simbolul balanței de azi. Astronomii greci considerau că această constelație, asemănătoare cu o balanță, este ținută în mîini de zeița greacă a Justiției numită Dike sau Astraea, iar aceasta era reprezentată de constelația vecină a Fecioarei. Ca atare, balanța este ținută de zeița dreptății, care trebuia să fie imparțială și obiectivă, ca atare oarbă.

 

Ce semnificații mai are simbolul zodiei Balanță

Straniu este că zodia Balanței este singura din tot zodiacul reprezentată de un obiect, de ceva fără suflet. Toate celelalte zodii sînt reprezentate prin ființe umane sau ființe fantastice, însuflețite, calde, pasionale, dinamice. Balanța este singura reprezentată printr-un simbol static, rece, inanimat. Tocmai de aceea, ea este cea care trebuie să mențină echilibrul pe roata zodiacului, să pondereze energiile prea puternice ale unor zodii, cu avîntul, nesăbuința, pasiunea și înflăcărarea celorlalte.

Semnul zodiei Balanță este asociat cu echilibrul, dar și cu romantismul, liniștea și iubirea caldă și statornică.  

 

Cum își strică Balanțele relațiile. Mereu fac aceste lucruri

Balanțele sînt cunoscute pentru faptul că sînt printre cele mai romantice semne zodiacale. De cele mai multe ori sînt îndrăgostite de ideea de a iubi pe cineva și fac tot posibilul să-și păstreze partenerii fericiți. Sînt loiale și preferă să lase acțiunile să vorbească de la sine. Toate aceste calități fac ca nativii născuți în această zodie să fie parteneri ideali, cu toate că au și multe defecte.

Cînd vine vorba de relații, uneori Balanţele reușesc să distrugă totul, indiferent de cît de mult își iubesc partenerul.

Cu toate că dau dovadă de pasiune și ar face orice pentru persoana iubită, Balanțele sînt de asemenea și indecise.

 

Iată cum Balanțele își pot distruge relația

Nu pot să se hotărască niciodată ce au de gînd să facă. Își iau prea mult timp de gîndire și cîntăresc lucrurile mult prea mult. Vor să ia în considerare aspectele negative și cele pozitive, însă se pierd în detalii nesemnificative. Pe lîngă faptul că este frustrant pentru partenerii lor, uneori au și probleme atunci cînd trebuie să se implice într-o relație.

Le pasă prea mult de lucruri superficiale, punînd prea multă presiune pe iubitul/a lor. Aceste lucru înseamnă că vor ca persoana de lîngă ei să fie perfecte, să arate mereu impecabil și să se comporte ireproșabil. Cum nu este posibil, ajung să fie singuri.

Încearcă să controleze totul, pînă obțin ceea ce urmăresc. Uneori duc totul în extremă și chiar se folosesc de calitățile lor pentru a-și manipula partenerii. La început aceste eforturi pot fi flatante, însă în final o relație se bazează pe egalitate. Așadar, la un moment dat relația se va termina în termeni nu foarte buni.

Surse: libertatea.ro; substantial.ro