Atac armat in New York. Cel putin patru morti

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi trei rănite într-un atac armat care a avut loc Sîmbătă dimineaţă la New York, informează Poliţia din metropola americană, confirmînd informaţii anterioare din media, relatează AFP, potrivit agerpres.

Patru oameni au murit şi trei alte persoane rănite – doi bărbaţi şi o femeie – au fost transportate la spital, dar viaţa lor nu este în pericol, a precizat Poliţia. Nici un suspect nu a fost reţinut Sîmbătă dimineaţă, dar Poliţia pare să excludă ipoteza unei reglări de conturi între bande. „Este prea devreme pentru a şti dacă este vorba despre o dispută, despre o altercaţie din cauza unui pariu sau de un jaf”, a declarat presei Dermot F. Shea, un responsabil al Poliţiei new-yorkeze.

Victimele au între 32 şi 49 de ani. Două arme de foc au fost găsite la faţa locului, potrivit primelor elemente ale anchetei. Cel puţin 15 focuri de armă au fost trase în acest loc neprecizat, menţionează New York Police Department (NYPD). În Septembrie 2019, oraşul New York s-a confruntat cu 67 de incidente cu arme de foc faţă de 71 în Septembrie 2018, potrivit statisticilor Poliţiei new-yorkeze, publicate în urmă cu cîteva zile. SUA sunt frecvent îndoliate de atacuri armate criminale, în cursul cărora cel puţin patru persoane sunt rănite sau ucise, notează AFP.