Arestati ”abuziv” pentru că vindeau droguri reale pe internet, nu virtuale, multor clienti care nu-si pot trai viata lung fara ele

Procuratura Municipiului Chișinău a anunțat că a făcut praf și pulbere o cinstită grupare care era specializată în vinderea modernă a drogurilor sintetice prin intermediul magazinelor online, reținînd 3 specialiști. Reprezentanții legilor nemiloase și fără perdea i-au adulmecat vreo patru luni pînă au considerat că au destule metode ca să-i înhațe.

Ingenioasa grupare avea „curieri” și avea încasări relativ modeste de 10.000-15.000 lei pe zi. Organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri. Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea afacerile grupului. Astfel, utilizatorii aplicației Telegram primeau mesaje despre posibilitatea cumpărării drogurilor.

Pe data de 9 Octombrie, hotărîții polițiști au înșfăcat 3 profesioniști ai acestei afaceri, domiciliați temporar pe teritoriul Municipiului Chișinău. La perchezițiile făcute la domiciliul specialiștilor cu pricină, au fost descoperite și săltate mai multe pachețele cu droguri de diferit tip, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe numele unor persoane terțe, peste 50.000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, peste 1.500 cartele SIM utilizate pentru crearea conturilor electronice de plată, agende cu evidența comenzilor. Totodată, în cadrul acțiunilor operative au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul Municipiului Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Din cauza acestei trebușoare deloc ușoare, ingenioșii specialiști riscă să fie aruncați, ca niște oameni de rînd, în pușcărie pentru o perioadă de meditație cuprinsă între 7 și 15 ani, asta în timp ce Plahotniuc, Șor, Drăguțanu, Candu, Lazăr, Babuc, Cebotari, Ghimpu, Chirtoacă și restul turmei pot încasa mai puțin. Ca să vedeți în ce lume legislativă ticăloasă și curvească trăim!

La urma urmei, într-o țară săracă, așa cum este Republica Moldova, în care lipsa locurilor de muncă este un specific național de țară, acești specialiști ingenioși au încropit o afacere profitabilă pentru toți. La urma urmei, banii obținuți de ei cu atîta abilitate de la cei care nu concep să-și trăiască mai lung viața fără ele reintrau în alt timp de consum, unul care stimula prosperitatea altor firme – magazine alimentare, de produse electrocasnice, materiale de construcții, inaugurarea de noi cimitire etc. Ce vină au ei dacă cererea e mare?

Și încă un amănunt care trebuie să-i tulbure metafizic pe polițiști și procurori: ei, negustorii de droguri, sunt într-un număr neglijabil în raport cu numărul uriaș al visătorilor, romanticilor consumatori de droguri și clienți ai lor! Ăștia nu sunt infractori? A, îi bagă în pușcărie pe ăia care vînd pentru că sunt mai puțini, nu pe consumatori pentru ar trebui probabil construit cîte un penitenciar în fiecare localitate! Stat nepriceput ce ești! Legalizează, taică, consumul de droguri și prostituția, ca în țări civilizate ca Olanda, dacă vrei să fii o națiune prosperă! (M.C.)