Acuzat de viol, un deputat britanic si-a suspendat activitatea din Camera Comunelor

Un deputat conservator britanic arestat la începutul lui August, în urma unor acuzaţii de viol, a acceptat să-şi suspende activitatea în Legislativ pe durata anchetei, a anunţat Marţi preşedintele Camerei Comunelor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acest deputat şi fost membru al Guvernului, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost arestat pe 1 August pentru suspiciuni de agresiuni sexuale şi viol, care ar fi avut loc în patru momente distincte.

El a fost eliberat pe cauţiune, iar Partidul Conservator al lui Boris Johnson a decis atunci să nu-l excludă şi nici să-l suspende, ceea ce i-a atras premierului critici dure.

Cu prilejul revenirii din vacanţa parlamentară, speaker-ul Camerei inferioare a Parlamentului, Lindsay Hoyle, a spus că a primit „asigurări că acest deputat a acceptat de bună voie să nu lucreze în Camera Comunelor pe durata eliberării sale pe cauţiune”.

El le-a cerut aleşilor să respecte anonimatul colegului lor implicat în dosarul de viol şi a dat asigurări că ia „siguranţa personalului şi a comunităţii parlamentare foarte în serios”.

Potrivit ziarului Sunday Times, acuzaţiile au fost aduse de o fostă asistentă parlamentară şi vizează un responsabil al Partidului Conservator.

Cu două zile înainte de arestarea acestui ales, un fost deputat conservator, Charlie Elphicke, a fost găsit vinovat de agresiuni sexuale asupra a două femei. Soţia lui, care i-a succedat în circumscripţia sa de la Dover, a anunţat imediat că divorţează.