A FOST ALES NOUL DIRECTOR LA RADIO MOLDOVA

Veaceslav Gheorghişenco este noul director al Radiodifuziunii al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” (TRM). El a fost ales în această funcţie cu votul a şase dintre cei nouă membri ai Consiliului de Observatori al TRM, prezenţi la şedinţa de astăzi.

La concursul pentru funcția de director Radio Moldova s-au înscris trei candidați, care astăzi și-au prezentat proiectele de intenție: Veaceslav Gheorghişenco, Adrian Petcu şi Vladimir Ţurcanu.

În februarie 2015 a expirat mandatul directorului Radio Moldova. Veaceslav Gheorghișenco a asigurat, pînă în prezent, interimatul funcției de director al postului public de radio.

Pe parcursul anului trecut, Consiliul de Observatori a întreprins două tentative de a alege directorul Radio Moldova, care au eșuat. Prima a avut loc pe 24 aprilie, iar a doua - pe 5 iunie. Atunci niciunul dintre candidaţii care au participat la concurs nu a reuşit să întrunească numărul necesar de voturi.

Veaceslav Gheorghişenco a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, specializarea limba şi literatura română şi Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, profil – filologie, specializarea – limba engleză. Din 1992 pînă în prezent lucrează la IPNA Compania „Teleradio-Moldova”.