ZIUA NATIONALA DE INVERZIRE A PLAIULUI 2015 VA FI MARCATA LA 31 OCTOMBRIE

În jur de 300 de mii de arbori şi arbuşti urmează să fie plantaţi pe teritoriul R. Moldova în cadrul Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, marcată în acest an la 31 octombrie.

În scopul asigurării desfăşurării eficiente a evenimentului, Guvernul a aprobat un Plan de acţiuni privind lucrările de înverzire. Conform acestuia, este planificată extinderea suprafeţelor cu vegetaţie forestieră pe o suprafaţă de 2500 de hectare. Totodată, urmează să fie create culturi silvice în fondul forestier naţional pe o suprafaţă de 548 hectare.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor va asigura executarea lucrărilor de plantare a arborilor şi arbuştilor în perdelele forestiere de protecţie a traseelor auto şi căilor ferate.

La solicitarea autorităţilor publice, Agenţia „Moldsilva” va pune la dispoziţie materialul săditor necesar pentru desfăşurarea Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului. Organizarea campaniei în localităţile ţării va fi efectuată de administraţiile publice locale de nivelul I şi II.

Ziua Naţională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” a fost instituită prin decret prezidenţial în anul 1995.