ZINAIDA GRECEANII A AVUT INTREVEDERI CU REPREZENTANTII AUSTRIEI SI SLOVACIEI

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului Federal al Parlamentului Republicii Austria, Karl Bader în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară în Nur-Sultan, Kazahstan, în perioada 23-24 septembrie.

Zinaida Greceanîi a mulțumit Austriei pentru suport în perioada formării majorității parlamentare și a optat pentru aprofundarea și extinderea cooperării pe dimensiunea parlamentară și pentru creșterea volumului de schimburi comerciale între țările noastre.

La rîndul său, Karl Bader a invitat Președintele Parlamentului la Uniunea Interparlamentară (IPU) care se va desfășura în august 2020 la Viena. El a felicitat autoritățile Republicii Moldova cu demararea cu succes a reformelor și a subliniat că Austria va susține în continuare țara noastră.

Părțile au optat pentru o colaborare bazată pe respect și încredere.

***

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului Național al Republicii Slovacia, Andrej Danko în marja Forumului președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”.

”Republica Moldova a fost într-o anumită izolare internațională în ultimii ani, acum refacem relațiile cu partenerii noștri din Uniunea Europeană, Federația Rusă, CSI, iar Slovacia este o țară cu care putem face schimb de experiență și iniția proiecte, inclusiv investiționale importante”, a declarat Președintele Parlamentului.

Andrej Danko a salutat poziția exprimată de Zinaida Greceanîi, legată de o politică externă echilibrată și a invitat-o într-o vizită oficială. Părțile au optat pentru aprofundarea și extinderea cooperării pe dimensiunea parlamentară și pentru creșterea volumului de schimburi comerciale între țările noastre.

La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari și deputatul Bogdat Țîrdea. La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat” participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM