ZILELE PARLAMENTULUI MOLDOVEI SE VOR DESFASURA IN RUSIA IN PERIOADA 15-21 DECEMBRIE

Zilele Parlamentului Republicii Moldova se vor desfășura, în perioada 15-21 decembrie, la Sankt Petersburg și regiunea Leningrad. Va avea loc un eveniment cu genericul „Tradiții de iarnă în Moldova”, sub egida Parlamentului Republicii Moldova, transmite IPN.

În cadrul acțiunii va fi prezentată o expoziție de fotografie consacrată aniversării a 30-a a legislativului moldovenesc și va fi vernisată o expoziție tematică cu lucrări ale artiștilor plastici din Republica Moldova și din Sankt Petersburg. Cei mai activi compatrioți vor fi premiați.

Potrivit lui Ion Lipciu, reprezentantul permanent al Parlamentului Republicii Moldova în Adunarea interparlamentară a statelor-membre ale CSI, adjunct al secretarului general al Consiliului Adunării Interparlamentare, în cadrul sărbătorii, compatrioții moldoveni, îmbrăcați în costume populare și cu acompaniament și elemente tradiționale, precum zurgălăi sau buhai, vor colinda demnitarii Adunării Legislative a orașului Sankt Petersburg și a regiunii Leningrad.

Șirul manifestărilor se va încheia cu o recepție oficială la data de 21 decembrie, în incinta Palatului Taurida, la care sînt invitați circa 300 persoane. La recepție vor participa demnitari din administrația orașului și regiunii, corpul diplomatic acreditat, personalități din domeniul științei și culturii, reprezentanți ai oamenilor de afaceri și societății civile. Oaspeții vor avea ocazia să guste din bucatele tradiţionale moldovenești și să savureze vinurile moldovenești în atmosfera unei sărbători cu specific național.

Sursa: IPN