Zelenski încurajează dezvoltarea economiei ucrainene şi a industriei naţionale de armament

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat că există o tendinţă în creştere a producţiei proprii a Ucrainei de arme şi muniţii, în cadrul campaniei de apărare împotriva invaziei Rusiei, informează Sîmbătă dpa.

În mesajul său video difuzat Vineri seara, la Kiev, Zelenski s-a declarat recunoscător tuturor celor care lucrează la capacităţile Ucrainei de a remedia deficitele de muniţie şi de a echipa trupele.

Ucraina s-a plîns în mod repetat că aliaţii occidentali nu furnizează mai multe arme şi muniţie pentru a permite o victorie împotriva Rusiei.

Ucraina continuă, de asemenea, să lucreze la consolidarea apărării sale împotriva "terorii aeriene" ruseşti în oraşele de graniţă şi a poziţiilor de pe front cu şi mai multe sisteme de apărare aeriană, a spus Zelenski. El a adăugat că se va asigura muniţia adecvată pentru a proteja împotriva atacurilor cu avioane şi rachete.

Zelenski a anunţat înfiinţarea unei platforme economice pentru consolidarea economiei Ucrainei, astfel încît companiile să poată fi mai bine sprijinite şi să poată comunica mai eficient.

''Sunt recunoscător tuturor antreprenorilor noştri, tuturor acelora din Ucraina care rămîn în ţară, îşi păstrează afacerile şi locurile de muncă. Locuri de muncă decente în Ucraina, activitatea fiecărei afaceri (...) reprezintă principalele fundaţii ale puterii ucrainene, în condiţiile în care milioane de oameni au părăsit Ucraina din cauza războiului, a declarat Zelenski. Avem nevoie de o mai mare încredere pentru afaceri şi o economie legală mai mare, 'albă'. Avem nevoie de mai multe facilităţi de producţie ucrainene, de mai multe produse ucrainene de la mai multe industrii", a adăugat preşedintele ucrainean.