Zelenski l-a demis pe un sef al Serviciului de Securitate

Volodimir Zelenski a făcut prima vizită în afara regiunii Kiev, la Harkov, acolo unde a vizitat trupe aflate pe prima linie estică a ţării. 

„Vreau să vă mulţumesc fiecăruia dintre voi pentru serviciul vostru”, a spus Zelenski, care l-a demis pe şeful securităţii locale deoarece nu a apărat oraşul.

Ruşii au reluat atacurile cu bombe asupra Harkov după cîteva săptămîni de linişte, relatează BBC.

Preşedintele ucrainean a anunţat în discursul său către naţiune că l-a dat afară pe şeful Serviciului de Securitate al regiunii Harkov.

“L-am demis pe şeful Serviciului de Securitate al regiunii pentru că nu a muncit pentru a apăra oraşul din primele zile ale războiului, ci s-a gîndit doar la el personal. Care au fost motivele? Oamenii legii vor afla”, a explicat Zelenski.

El s-a adresat, în discursul său, în special oraşelor Harkov, Kiev, Severodoneţk şi Krivoi Rog, vorbind despre distrugerile înregistrate şi despre faptul că războiul nu s-a sfîrşit.

“În primul meu discurs de Preşedinte, în urmă cu trei ani, am spus că fiecare dintre noi este Preşedinte, iar acum acest lucru se simte cel mai mult. Pentru că viitorul nostru depinde nu doar de acţiunile mele în acest birou de Preşedinte al Ucrainei, ci şi de ce se face în alte birouri din Kiev. Dar şi de ce se face la Karhov, Sumî, Krivoi Rog şi Odesa, Lviv şi Ujhorod, Luţk şi Vinnîţea, Mikolaiv şi Dnipro, Jîtomîr şi Cernihiv, Poltava şi Kropîvnîţkîi, Cernăuţi, Frankivsk, Ternopil, Rivne, Hmelniţki şi Cerkasî. Bineînţeles, şi în Herson, în regiunea Zaporojie, şi în teritoriile din Donbas şi Crimeea. Am văzut cu ochii mei unitatea, astăzi, la Harkov. Eroismul pe care soldaţii noştri îl arată în fiecare zi în Donbas. Determinarea Krivoi Rog-ului. Aceasta este calea noastră. Calea de a ne asigura că pacea vieţii se simte mereu în Ucraina şi că zîmbetele vor guverna mereu, nu sunetele artileriei”, a precizat Zelenski.