Zelenski: In Donbas, este adunata puterea maxima de lupta a armatei ruse. Inca un jurnalist a fost ucis

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă, în mesajul oficial transmis zilnic poporului, că în Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse, iar lupta pentru regiunea Herson continuă. Preşedintele ucrainean mai anunţă că jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff a fost ucis de bombardamente, în regiunea Lugansk, după ce ocupanţii au tras într-o maşină care urmărea localnicii.  

”Situaţia din Donbas rămîne extrem de dificilă. Armata rusă încearcă să adune forţe în anumite zone pentru a pune din ce în ce mai multă presiune asupra apărătorilor noştri. Acolo, în Donbas, este adunată puterea maximă de luptă a armatei ruse”, a transmis Preşedintele Ucrainei.   

”Severodoneţk, Lysychansk, Bakhmut, Avdiivka, Kurakhove, Slovyansk şi alte cîteva aşezări rămîn ţinte cheie pentru ocupanţii în această direcţie”, mai spune el în mesaj.    Volodimir Zelenski spune că este recunoscător tuturor militarilor ucraineni care, în ciuda avantajului tehnic şi uneori cantitativ al ocupanţilor, ţin eroic apărarea.    ”Astăzi (Luni; n. red.), trupele ruse au bombardat din nou Harkivul. Teritoriul regiunii noastre Sumy a fost, de asemenea, bombardat peste graniţa dintre Ucraina şi Rusia. Lupta pentru regiunea Herson continuă. Pas cu pas, ne eliberăm pămîntul şi ne apropiem treptat de punctul în care Rusia va trebui să depună armele, să-şi număre toţi morţii”, mai spune Zelenski.   

Preşedintele ucrainean mai spune că Luni, în regiunea Lugansk, ocupanţii au întrerupt evacuarea din zonele de ostilităţi trăgînd într-o maşină care urmărea localnicii. Jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff care fost ucis de bombardamente a lucrat pentru postul de televiziune francez BFM TV.