Vreți căsătorie? ”Foarte bine, dar nu-l luați pe Dumnezeu de prost sau drept fraier și dați-i zeciuiala din cîștigul de la nuntă!”

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași  este recunoscut pentru declarațiile sale controversate. Părintele a explicat ce ar trebui să facă tinerii cînd se căsătoresc pentru a-l cinsti pe Dumnezeu, plecînd de la zeciuiala biblică. El a explicat într-un mod propriu ce îmseamnă zeciuiala biblică, scrie presa română.

”Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce cîștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă, ascultă-mă: cît a costat rochia miresei? 2.000 - 3.000 euro, da?! Cît înseamnă? 150 milioane..., cît o costa muzica? 100 de milioane..., cît a costat fotograful? 50 de milioane..., cît a costat coregrafia? 100 de milioane..., cît a costat totul aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane, da, cît costă masa la restaurant? 2 - 300 de milioane, da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta. Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat? Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atîtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mîncarea ai mîncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămîne! Aia e cea mai importantă”, a explicat Calistrat. 

La începutul anului a spus că jumătate din suma cîștigată de călugări trebuie să fie donată mănăstirii pe care o slujește.