Voronin, reales la al IX-lea Congres

Liderul PCRM despre noul mandat: "M-au influenţat ultimele evenimente. Politicieni care au fost cîndva puternici au început să dispară"

Duminică, 7 Noiembrie, data aniversării a 104 ani de la Revoluţia bolşevică din 1917, s-au desfășurat lucrările celui de-al IX-lea Congres al PCRM. La Congres au participat circa trei sute de delegaţi care, în cadrul dezbaterilor, au votat realegerea lui Vladimir Voronin în funcția de președinte al partidului, pentru următorii patru ani.

Referindu-se la acest eveniment, liderul PCRM a declarat: ”Mai întîi de toate, m-au influenţat ultimele evenimente. Politicieni care au fost cîndva puternici au început să dispară unul cîte unul de pe arena politică. Pleacă Filip, pleacă Candu, pleacă Chirtoacă. Şi ultima picătură a fost plecarea lui Dodon. Sincer vă spun că nu am vrut să fiu şi eu în rînd cu ei".

Totodată, au fost ales doi vicepreședinți ai PCRM – Nigai Veaceslav și Oleg Reidman, precum și doi secretari ai partidului – Constantin Starîș și Elena Bodnarenco.

Reamintim că Vladimir Voronin este cel mai longeviv lider de partid din Republica Moldova, ocupînd această funcție de 27 de ani.