VLADIMIR VORONIN SESIZEAZA PROCURATURA DUPA O POSTARE A LUI DUMITRU DIACOV

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a expediat Procuraturii Generale un demers care vizează „mărturisirile” președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov. Potrivit liderului comunist, democratul, într-o postare pe Facebook „recunoaște public că deputații transfugi din Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Parlamentul de legislatura precedentă au fost mituiți”.

„Diacov susține, de asemenea, că președintele PCRM, Vladimir Voronin, personal a primit banii pentru plecarea a cel puțin opt deputați. Diacov își încheie mărturisirea cu cuvintele că toată lumea știe cine le-a dat acești bani. Luînd în considerație mărturisirea publică a politicianului și conducătorului de partid, solicităm respectuos inițierea unui dosar penal privind coruperea deputaților, precum și verificarea declarațiilor domnului Dumitru Diacov, numirea celor opt deputați menționați în postare, suma banilor plătiți pentru plecarea fiecărui dintre ei, de către cine și cui s-au plătit acești bani, în ce monedă și în ce condiții”, se spune în demersul lui Vladimir Voronin.

În postare sa pe Facebook, Dumitru Diacov se referă la cei 14 deputați care au părăsit PCRM. „Despre cei 14 deputați, care l-au părăsit, alte cuvinte decît „trădători” el nici nu a căutat. Măcar că pentru plecarea a cel puțin opt dintre ei, banii, din cîte știu eu, i-a luat însuși Voronin. De la cine, toata lumea știe! Dar de ce Voronin e supărat pe mine?”, se întreabă democratul.

Solicitată de IPN, Maria Vieru, purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale, a confirmat că demersului lui Vladimir Voronin a fost recepționat.

Sursa: IPN