VLADIMIR PUTIN REVENDICA DREPTUL RUSIEI DE A FI PUTERNICA, IN PRIMA SEDINTA A NOII DUME DE STAT

Președintele rus Vladimir Putin a revendicat miercuri dreptul Rusiei de 'a fi puternică', la prima ședință a noii Dume de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), dominată de Rusia Unită, partidul pro-Kremlin, care a înregistrat o victorie zdrobitoare la alegerile legislative care au avut loc la 18 septembrie, transmite EFE.

În discursul său, rostit în fața a 350 de deputați, Putin le-a cerut 'să-și unească forțele pentru a obține dreptul pe care îl are orice națiune, acela de a fi puternică' și pentru a consolida securitatea. 'Însă atunci cînd spunem că vrem să fim puternici nu vrem să spunem că dorim să creăm un imperiu, nici să impunem cuiva ceva', a declarat liderul de la Kremlin, care și-a exprimat speranța că 'toate partidele reprezentate (în Dumă) ne vor oferi sprijinul legislativ necesar'.

Putin a abordat și subiectul alegerilor legislative din 18 septembrie, pe care le-a calificat drept 'corecte și transparente', subliniind că noua Dumă — unde partidul Rusia Unită deține 343 din cele 450 de mandate ale camerei inferioare a parlamentului rus — este 'perfect legitimă'.

Președintele rus a vorbit și despre provocările cu care se vor confrunta noii deputați în plan socio-economic, referindu-se printre altele la 'obținerea creșterii economice prin eliminarea barierelor legislative care afectează investițiile'. Totodată, Putin le-a cerut deputaților 'susținere legislativă pentru a îndeplini obiectivele proritare, precum finanțarea bugetului de stat pentru aceste proiecte'.

Sursa: Agerpres