VLADIMIR GOLOVATIUC CATRE OPOZITIE: SINTETI SAU NU PENTRU SOLUTIONAREA PROBLEMELOR SOCIALE

Proiectul propus de Guvern pentru a reduce povara fiscală de pe umerii cetățenilor pentru compensarea ”furtului miliardului” nu ar trebui considerată ca fiind singura soluție la toate problemele asociate miliardului. Aceasta este doar una dintre oportunitățile care implică reducerea poverii asupra bugetului. Despre acest lucru a declarat de la tribuna Parlamentului deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, referindu-se la opoziția nemulțumită de această inițiativă.

„Întrebarea este simplă: sînteți împotrivă? Sînteți împotriva faptului că anul acesta bugetul va fi suplinit cu cel puțin 218 mln de lei pentru proiecte sociale și așa mai departe? Sînteți sau nu împotrivă? Într-adevăr, nu este tot ce ar trebui să fie, dar astăzi aceasta este singura oportunitate reală din ultimii ani de a reduce povara bugetară. Doar în acest fel putem aborda această problemă. Nu poți fi parțial de acord. Sîntem pentru, dar, dar, dar… Sînteți pentru soluționarea problemelor sociale, pe lîngă ceea ce există deja în buget sau sînteți împotrivă? Și punct. Toate celelalte sînt doar cuvinte frumoase. Aceasta este o acțiune reală, iar noi, deputații, trebuie să o susținem”, a spus Golovatiuc.

Amintim că Igor Dodon anunțase lansarea unei inițiative prezidențială care să scoată povara fiscală de pe umerii cetățenilor pentru compensarea ”furtului miliardului” din sistemul bancar din Moldova. Aceasta a fost susținută de Guvern, care a elaborate un proiect corespunzător.