VAI, SARMANII DEPUTATI, CE NE CRED PE TOTI …CATI

Autor: Mihai CONŢIU

Am sperat că o să se întîmple şi Dumnezeu, la rugăminţile mele, le-a ridicat pios mîinile cuvioşilor deputaţi ca să voteze o decizie creştinească prin care 600 de angajaţii ai Parlamentului să fie miruiţi cu cîte 1.500 de lei de căciulă, iar asta pentru ca aceşti smeriţi slujitori ai neamului să aibă cu ce să-şi cumpere un cîrlan de Paşti şi lumînări pentru Noaptea Învierii. Învierea Domnului Iisus Hristos, nu Învierea Neamului!

Sfinţia Sa, Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, şi-a pus sigiliul christic pe această decizie, iar asta după ce a rostit Tatăl Nostru Este Numai Al Nostru şi s-a închinat de trei ori şi jumătate cu faţa spre Altarul Parlamentului, sanctuar de la care deputatul Valeriu Munteanu îşi scuipă declaraţiile politice, de unde „filologii” Mihai Ghimpu şi Marian Lupu fac iluminism neo-creştin, în care Corina Fusu are orgasme post-menopauzate cu gîndul la libidoul politic al lui Iurie Leancă.

Acum întreaga naţiune moldovenească, inclusiv cei cu pensii emoţionante de 8-900 de lei lunar, a răsuflat uşurată, a îngenuncheat şi i-a mulţumit lui Dumnezeu. Asta pentru că, înaintea Sfintelor Paşti, „bieţii” Ghimpu, Plahotniuc, Candu, Leancă, Valeriu Munteanu, Marian Lupu, Dodon sau deputata aceea socialistă care, de foame, pentru o bucăţică de cărniţă, spunea că, oralistă fiind, face „toate alea” bărbaţilor, vor avea destui bani ca să dea iama în turmele de oi behăitoare ale patriei să-şi cumpere o tînără mioară virgină sau un berbecuţ aflat la pubertate.

Este o faptă creştinească şi binecuvîntată de Dumnezeu! La urma urmei, nu-i vorba decît de un modest număr de 600 de angajaţi ai Parlamentului nostru prosper, viril şi harnic al ţării. În aceste condiţii, suma de circa un milion de lei, atît cît ar totaliza sfînta împărtăşanie cu aceste prime, este un fleac pentru „nefericiţii milionari” enumeraţi mai sus, mai ales că. Mai mult decît atît, prin această danie apostolică, cuvioasele, apetisantele şi tinerele secretare şi asistente ale „aleşilor noştri aleşi doar pentru ei” vor avea şi ele, în Noaptea Învierii, cîte un berbecuţ în taina căminului lor neconjugal. Şefii lor, din cauza unor neveste necredincioase, vor fi nevoiţi, după slujba de Înviere, să se retragă spăşiţi şi în rugăciuni în interiorul frigid al ostilului cămin conjugal, în aşteptarea revenirii la serviciu, în numele naţiunii, în Parlament şi prin saune sub atenta „asistenţă a asistentelor”.

Este bine că există Paştele şi o Noapte a Învierii, căci, altminteri, sînt sigur că deputaţii moldoveni, adevărate icoane umane şi plimbătoare ale naţiunii ar fi votat un alt Paşte, o altă Noapte de Înviere, un alt Iisus mai localnic, „de pe la noi”, dar nu-i trecut timpul să-l treacă în rîndul sfinţilor pe Plahotniuc şi în cel al Apostolilor pe Ghimpu, Dodon, Leancă, iar pe Fusu drept Cuvioasa Fecioară…