Vaccinului Pfizer-BioNTech i-a fost confirmata eficienta de catre Agentia medicamentului din SUA

Agenția medicamentului din Statele Unite a confirmat că vaccinul Pfizer-BioNTech este eficient în proporție de 95% într-o evaluare făcută înaintea aprobării serului pentru utilizare în această țară, scrie BBC.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat că nu există probleme de siguranță cu vaccinul și a confirmat și faptul că eficiența acestuia este de 95%. FDA urmează să ia decizia formală pentru aprobarea vaccinului în cursul zilei de Joi.

În documentul publicat de FDA se arată că datele evaluate cu privire la vaccinul Pfizer arată că el este conform și eficient. Agenția omoloagă din Regatul Unit a aprobat deja folosirea serului, iar primele persoane au fost deja imunizate în cadrul campaniei de vaccinare care a început de Marți.

Conform documentului, doar cu prima doză de vaccin, organismul dezvoltă deja imunitate suficientă pentru a proteja împotriva formelor severe ale bolii în 89% din cazuri. Vaccinul se administrează în două doze la o distanță de cîteva săptămîni. Cei imunizați au un nivel de protecție similar cu cei care au trecut prin boală.