Usatii se insoară ca sa se remarite cu politica

Sună cuvîntul dragoste în gurile lor ca ”pacea” în cele ale jidahiștilor

Mihai CONȚIU

Renato Usatîi, la cei 43 de ani pîrguiți ai lui, a pus botul la o prospătură de 21 de ani. Aflăm că au făcut praf Revelionul în Spania. Zice-se că-i dragoste cu năbădăi, iar onaniștii politici care-l/care-i admiră sau invidiază poate că-l/că-i și cred. Dac-ar fi dragoste adevărată, asta ar însemna ca Usatîi să nu mai revină niciodată în politică. De regulă, o dragoste așa de tîrzie te absoarbe cu totul, pînă în punctul în care puștoaica îi papă toți banii și îl face falit. Exemple sunt cu duiumul! Avem suficientă experiență ca să pricepem că o iubire reală la o puștoaică de 21 de ani se adresează tot unui băiat tînăr, nicidecum unuia tăbăcit ca Usatîi. De averea lui DA, căci au fost destule care i-au dat tîrcoale din acest motiv.

Pînă prin 2014, scrie presa, ar fi ”a pus-o” cu ”celebra Domnica Cemortan (tipa cu ”Pe o maaare înspumată,/ Un vapooor naviga,/ Iar pe acel vapooor/ Coana Domnica striga:/ Vai, vai, vai, şi dureri,/ Ioti-te, bre, vaporu' cum cheri/ Şi marinarii cum moari,/ Moari şi dă din chişioari!/ Opreşte Schettino vaporu',/ Opreşte, cî mă scufund (pâr, pâr, pâr...),/ Un val ni-atinji chişioru'/ Şî ni traji galoşu' la fund (pâr, pâr, pâr...)!/ Căpitanul Schettino/ Şî cu-ai săi marinari/ S-au închis în cabinî/ Şî zghiară ca nişti magari!/ Vai, vai, vai şi dureri,/ Ioti-te, bre, vaporu' cum cheri/ Şi marinarii cum moari,/ Moari şi dă din chişioari!).

Nu comentăm, dar credem că Usatîi și în această ”dragoste” a avut ceva interese informative… navale!

După această secvență, a mai fost teribil de îndrăgostit de o puștoaică ”dată dracului”, una Inessa Derminji, cînd se vorbea și despre un iminent mariaj. Bineînțeles că s-a despăducheat rapid și de această ”dragoste”. La cît este de cinic, e greu de crezut că Usatîi, cel puțin acum, se mai poate îndrăgosti. El doar poate mima dragostea din interese strict personale politice de imagine ori de influență. La banii lui, își poate amenaja liniștit un harem. Acum, ”iubirea vieții lui” se numește Nina Crețu, iar Usatîi, chipurile, este ”iubirea vieții” acestei puștoaice de 21 de ani.

Avem toată libertatea să prognozăm că va fi tot un episod ”erotic” trecător, care este gestionat perfid de mai bătrînul amorez. Puștoaica, eventual, poate fi sedusă de banii lui, în primul rînd, dar cumva și de notorietatea fostului candidat fără șanse la Președinție.

Juna îndrăgostită, Nina Crețu, este sora actorului Emilian Crețu. Acest actor are o audiență considerabilă în spațiul virtual, în calitatea de realizator de televiziune cu emisiuni satirice și ca lector superior la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Pricepeți unde batem? Sora actorului ”s-a îndrăgostit” de banii și notorietatea lui Usatîi, iar acesta, la rîndu-i, ”s-a îndrăgostit” de perspectiva cîștigării simpatiei mediatice cu ajutorul influenței frățiorului puștoaicei. Dacă nu asta, poate obține măcar încetarea oricăror referiri negative la adresa lui din segmentul de influență mediatică a lui Emilian Crețu. dacă nu obține nimic din toate acestea, va urma… ”o altă dragoste utilă”!

O curvă bătrînă de talia lui Usatîi, la banii, cinismul și insensibilitățile lui, nu-și pierde chiar așa capul după o puștoaică de 21 de ani, asta și în condițiile în care fac coadă la ușa lui una și una! Realmente, Usatîi mai ușor s-ar îndrăgosti de Emilian Crețu decît de sora lui, dar așa a fost să fie scris acest scenariu provizoriu!

Toate acestea se întîmplă în contextul viitor în care Usatîi s-ar putea prefigura ca cel mai credibil adversar al Maiei Sandu la viitoarele alegeri prezidențiale, pe care chiar ar și învinge-o! Cît de tristă și disperată poate această Țară în condițiile în care doar oameni ca Usatîi apar în calitate de contracandidați credibili ai Maiei Sandu la Președinție! Un vagabond politic de esență interlopă mai lipsea Republicii Moldova la Președinție, căci pînă acum le-a avut pe toate!