USATII ANUNTA PROTESTE DE AMPLOARE SI UN POSIBIL RAZBOI CIVIL

Liderul PPPN, Renato Usatîi, consideră că R. Moldova, ca stat, va supraviețui doar dacă se va reuși înlăturarea actualei guvernări pînă în anul 2018. În acest scop, Usatîi a promis că, începînd cu luna aprilie, va organiza cele mai mari proteste din istoria R. Moldova.

Apreciind situaţia social-politică din ţară, liderului PPPN a scris pe Facebook că „participarea la alegerile prezidenţiale după scenariul lui Plahotniuc şi păstrarea, totodată, a Parlamentului în componenţa actuală nu este doar o greşeală, ci şi o crimă”.

Actualul context politic l-a determinat pe Usatîi să creadă că situaţia din R. Moldova va continua să se agraveze, menţionînd că doar prin proteste „moldovenii vor demonstra că nu-şi vor da ţara”.

În opinia primarului de Bălți, autorităţile României au convins UE şi SUA să-l susţină pe Vlad Plahotniuc.

„Sprijinul Bucureştiului pentru Plahotniuc este înţeles. În curînd ne vom confrunta cu unele provocări. În Moldova va fi testat terenul, vor fi organizate marşuri unioniste mediatizate. Într-un cuvînt, vor promova postulatul privind unirea salvatoare ca unica soluţie pentru ţară”, a prezis Usatîi.

Aseară, într-o transmisiune în direct pe Facebook, Renato Usatîi a declarat că o eventuală tentativă de unire a celor două maluri de Prut va declanșa un război civil și că el este gata să iasă cu arma în mînă pentru a apăra suveranitatea și statalitatea R. Moldova.

(Articol preluat din ARGUMENTUL)