Usatîi revine în Moldova?

 

În direct la postul rusesc de televiziune, liderul Partidului Nostru a vorbit despre vizita lui Donald Tusk în Moldova şi a confirmat faptul că în curând revine în Moldova.

"Occidentul începe să-şi piardă influenţa în Moldova", a declarat Usatîi în direct la Rossia-24. El a precizat că pentru prima dată în ultimii ani vectorul integrării europene este susţinut de mai puţin de 40% din populaţie. 

"Toată lumea cunoaşte că în ţara noastră în decurs de 3-4 luni a fost furat un miliard de dolari, ceea ce este o sumă fantastică pentru Moldova, este jumătate din bugetul ţării. Iar faptul că Tusk a venit şi şi-a arătat deschis susţinerea faţă de cei care au jefuit ţara înseamnă că el acoperă toate fărădelegile actualei guvernări şi o determină să continue să fure", - a precizat Usatîi.   

Potrivit lui Usatîi, "premierul Gaburici, care este un Mr Bean moldovean şi a cărui istorie cu diplomele de studii a făcut înconjurul lumii - este proiectul partidelor proeuropene pentru îndeplinirea anumitor sarcini. Şi anume: adoptarea bugetului pentru anul 2015 pe propria răspundere a Guvernului şi alocarea a 300 de milioane de dolari celor trei bănci cu probleme. Ulterior, după alegerile din 14 iunie Guvernul Gaburici va fi demis"

"Aflat în Moldova, Tusk deja a discutat cu PD că unul dintre reprezentanţii acestui partid, cel mai probabil Andrian Candu, va fi noul premier. Tusk, daca tare vrea, de ce nu îi propune premierului Marii Britanii să îl numească pe Mr. Bean, adică Rowan Atkinson, ministru de Interne sau să o numească pe Conchita Wurst în această funcţie.", a spus Usatîi indicând asupra faptului că oficialii europeni au influenţă puternică asupra politicienilor moldoveni. 

Usatîi a mai spus că nu este un politician prorus, ci promoldovean şi a confirmat faptul că va reveni în Moldova săptămâna viitoare.

"În ultimele luni s-a făcut tot posibilul ca să nu mă pot întoarce în Moldova. Viaţa mea era pusă în pericol, dar acum înţeleg că trebuie să mă întorc pentru a fi alături de oamenii mei. Avem zeci de mii de membri ai Partidului Nostru şi sute de mii de cetăţeni ai ţării pentru care sunt ultima şansă şi pe care nu îi pot lăsa pe mâna acestor barbari", - a adugat Usatîi. 

Renato Usatîi a fost nevoit să părăsească Republica Moldova la sfârșitul anului trecut, când autoritățile de la Chișinău i-au scos ilegal formațiunea din cursa electorală, au arestat câţiva membri și activiști ai formațiunii conduse de Usatîi, iar politicianului i-au deschis mai multe dosare penale, cu scopul de a-l întemnița.