URSULA VON DER LEYEN: UE SPRIJINA MOLDOVA SA FACA FATA CRIZEI ENERGETICE

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a arătat mulțumită de convorbirea telefonică pe care a avut-o cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ea a făcut o postare pe Tweeter, în care a specificat: „Bună convorbire telefonică cu Maia Sandu. Sîntem în contact regulat pentru a ajuta Moldova să facă față problemei sale de aprovizionare cu gaze. UE este alături de Moldova. Experții noștri sînt la fața locului pentru a ajuta în situația creată. În prezent, analizăm măsuri suplimentare de sprijin”, notează IPN.

Pe de altă parte, într-un comunicat emis de Președinția Republicii Moldova este prezentată declarația șefei statului. „Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de cetățenii Republicii Moldova - și în momente bune, și în momente mai grele. Sîntem recunoscători pentru tot sprijinul oferit de Uniunea Europeană în gestionarea crizei aprovizionării cu gaze naturale”, a menționat după conversația telefonică Maia Sandu.

Subiectul discuției s-a axat pe problema aprovizionării cu gaze naturale, cu care se confruntă Republica Moldova. Șefa statului i-a mulțumit pe această cale Președintei Comisii Europene pentru susținerea oferită în gestionarea crizei, dar și pentru mobilizarea experților UE la rezolvarea acestei situații.

Printre alte subiecte abordate în cadrul discuției se numără și ritmul implementării reformelor de către Republica Moldova, dar și sprijinul oferit de Uniunea Europeană, atît în gestionarea pandemiei, cît și în redresarea economică.

Sursa: IPN