Unul dintre ultimii elefanti africani cu fildesi giganti a murit. Trupul lui va fi impaiat pentru a fi expus la Muzeul Nairobi

Unul dintre cei mai mari elefanţi din Africa, pahiderme, ai căror colţi uriaşi ajung pînă la pămînt, a murit din cauze naturale, a anunţat Miercuri Serviciul pentru fauna sălbatică din Kenya (KWS). "Marele Tim a fost unul dintre ultimii elefanţi africani cu fildeşi giganţi. Acest elefant celebru a murit Marţi dimineaţă la vîrsta de 50 de ani", a anunţat KWS într-un comunicat.

Elefantul a murit din cauze naturale în Parcul Amboseli, în Sudul Kenyei. Trupul său va fi transportat în Capitala Nairobi, unde va fi împăiat pentru a fi expus la Muzeul naţional, a adăugat KWS. Tim a supravieţuit atacurilor braconierilor şi ale fermierilor mînioşi, scrie Agerpres. Medici veterinari ai KWS i-au acordat îngrijiri medicale elefantului după ce acesta a fost atacat cu o suliţă care i-a străpuns urechea şi s-a rupt în zona umărului. Activiştii pentru mediu estimează că în Africa mai trăiesc doar cîţiva zeci de elefanţi ai căror colţi ating pămîntul. Ei sunt ţinta preferată a braconierilor care caută elefanţi cu cei mai lungi fildeşi.

În ultimul deceniu, numărul elefanţilor africani s-a redus cu 110.000 ajungînd la 415.000 de exemplare, potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (UICN). Aproximativ 30.000 de elefanţi africani sunt în fiecare an victime ale braconajului.