UNUL CARE SCRIE ŞI VORBEŞTE DIN TRAI(ÎN)ANUS

Neavînd parte de CARTE, el şi-a scris şi-o carte

Autor: Mihai CONŢIU

Moto obligatoriu pentru toţi tîmpiţii: Acesta este şi un pamflet, bazat pe fapte penibil de reale, motiv pentru care trebuie înghiţit, pe nerăsuflate, cu poftă, ca Trai(în)anus scenariile delirante ale serviciilor speciale plahoitniucciene, ca atare, iar asta dacă, în loc de creieri, n-ai tărîţe în cap, măi, subiectule subaltern, şi pricepe, deoarece, altminteri, citîndu-l pe clasicul scriitor român Marin Preda, ai grijă:  ”că de nu, o mierleşti,  în Hristoşii mă-sii!”

Memoria arhivei: Pe 20 August, în ediţia electronică a ziarului nostru, am scris articolul„De ce se tem toţi de Vlad Filat”. Vă reamintesc că, în acesta, am scris următoarea frază: „Atacurile neobişnuit de dure şi nepotrivite ale lui Tănase împotriva lui Filat au fost semnalate, fără să i se dea numele, ci doar sugerîndu-i-l, chiar şi de către bloggerul-scriitor Traian Vasilcău, inamic de moarte al lui Filat şi slujitor cu scrisul al lui Vlad Plahotniuc.”

În lumea civilizată, cea europeană din care eu, semnatarul acestor rînduri, fac parte, nu şi Traianus-Traian Vasilcău, cel invocat în fraza respectivă, în speţă Trai-anusul, dacă se simţea lezat cumva, mai ales că mă şi cunoştea, îmi putea trimite un drept la replică pe care i-l publicam fără probleme. N-a fost să fie! De unde atîta civilizaţie? În ce mediu şi-ar fi putut-o asimila?

În continuare, după cum ştiţi, pe 21 August, Trai-anusul a invadat spaţiul mediatic  VoxPublica şi Unimedia cu articolul diareic intitulat „De ce l-am penit pe Vladimir Filat?”, în care, din senin, mai că nu mă acuză de arderea lui Giordano Bruno pe rug. Fiind om de onoare, i-am răspuns, pe 21 August, substitutului de cultură care se alintă cu supranumele Trai-anus, prin articolul intitulat „Pe-un picior de plai, ce fraier erai, cu plată ca-n rai!”, cu subtitlul „Trai(în)anus cu muşcături pofticioase şi inebranlabile”.

Cum se auto-penetrează Vasilcăul în trai(în)anus?

Articolul-răspuns pe care l-am publicat a fost un test destul de dureros pentru Trai-anusul şi trai-anusurile tuturor celor care-l adoră. S-o potoli, nu s-o potoli, îşi va da seama că este depăşit de situaţie şi de cultura care-i este inaccesibilă, că are probleme şi cu limba, nu numai cu „trai-anusul”, îl vor plăti şi obliga serviciile secretoase plahoitniucciene să mă atace destrăbălat, o va face de capul lui, aşa cum este...?

Mirosindu-l de mult că-i o mireasă bătrînă „cusută” şi disponibilă tuturor, le-am spus amicilor mei că o va face, ceea ce s-a şi întîmplat. A picat testul şi, astăzi,  pe 22 August, cînd, în loc să-l bocească pe regele ţiganilor români Cioabă, m-a atacat ca o căţea în călduri, prin mijloacele mitocăneşti pe care le şi anticipasem cu o zi în urmă. Tot prin intermediul VoxPublica şi Unimedia! Îl las în seama puţinilor lui cititori, căci eu n-am posibilitatea să-i pot răspunde prin intermediul acestor canale!

O fi fiind Trai-anusul dresat să latre electoral, dar este de mirare că poate fi plătit ca să mă atace atît de îngălat şi pe mine. Reţineţi că, fiind vorba de Unimedia, care, fireşte, este şi o afacere, Trai-anusului i se dau şi vreo 400 de euro ca să-şi publice acolo inepţiile de precupeaţă alcoolică şi vădană! Chiar dac-aş avea aceşti bani, nu m-aş gîndi să-i irosesc astfel! Se vede treaba că patronului său ideologic îi convine! La banii lui...! Mai bine ar da banii aceştia unor orfani sau bătrîni!

Nefiind în nici o campanie electorală şi nici plătit de cineva pentru vreun serviciu publicistic, acum sunt nevoit să-mi fac vaccin împotriva rabiei – cînd schelălăie şi te muşcă o potaie, n-ai încotro! 

Ce face Tra-ianusul, care de ceva vreme îşi zice tot mai des zice Traian Vasilcău? Păi, toarnă o ditamai delaţiunea şontoroagă, ca şi pseudo-talentul său literar, pe care o intitulează şcolăreşte „Un idiot util doar pentru cei fără cap”. Acum deja ştiu bine şi care-i sunt sursele. Păi, Trai-anusul, care-i flăcău în palme pentru că foloseşte o pensetă pentru autosatisfacţii minore din cei 5 cm care i se ivesc din cîrlionţi, care se întoarce cu fundul la nevastă uitînd că nu-i zdrahon din rasa lui, conştient că nu are cu ce să facă pipi împotriva vîntului, îmi aruncă propriile-i frustrări înspre biografia mea, pe care, amărîtul de el, şi-ar dori-o în pozitivism.

De regulă, oameni cu astfel de ieşiri, o ştiu din intense documentări psihiatrice şi sociologice, au fost abuzaţi, în copilărie, de rude mai bătrîne, părinţi, ciobani, văcari sau tractorişti în trecere, au debutat erotic în tovărăşia mută sau mugitoare a generoaselor omnivore pe care le păşteau şi tot ce se mai găsea, ca orătanie, prin coteţele şi grajdurile de pe lîngă idilicele lor căsuţe părinteşti, de la ţară.

„Că ca ce” fel de poet este Traianusul şi cum se în-cur-că el?

Spre anii 2000, am început să rîd prin somn cînd cineva mi-a spus că Trai-anusul este scriitor; că şi-a pus în căpăţînă ideea fixă de a bate recordul la numerele de cărţi editate, nu neapărat şi citite de cineva sau scrise de un scriitor; că-şi spune Trai-anus; că, „supt” şefia unui bănuit ziarist Afanasiu, scria într-un săptămînal, „Accente”, nişte tîmpenii cu pretenţii umoristice mai mult decît penibile, gazetuţă despre care se spunea că ar fi fost sponsorizată şi de SIS; că, în fiţuica amintită, îi porcăia în fel şi chip pe scriitorii cărora astăzi le suge biberonul, ca să-l creadă şi pe el scriitor; că Uniunea Scriitorilor de atunci era pentru el a Scribtorilor; că, deşi publicase destule cărţi, nimeni nu-l considera scriitor etc.

Acum Trai-anusul are parte de un dispreţ dublu – îl dispreţuieşte şi Plahoitniucul, care-l foloseşte ca pe o slugă electorală inutilă, dar şi scriitorii pe care-i linguşeşte cam degeaba pe unde crede el că se excită ei cel mai mult! O batistă ca oricare alta, dar bună, căci doar n-or să-şi sufle ăştia mucii pe stradă! Ei doar borăsc!

Dacă mai are, vreodată, impertinenţa să spună că este român şi european, îl spun nevestei lui, căci văd că bruneţica trai-anusistă prea se „godeaeşte” golăneşte şi grohăie spre mine.

„Că cînd era ca catifeaua, Traianus făcea clisme...

„Cîinele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia!”, cam aşa răsună o veche zicală românească. Aşa şi cu Trai-anusul bilingvo-strat-uat! N-am bănuit niciodată că împerecherea dintre o coropişniţă şi un păduche poate da naştere la un limbric, dar, uite, m-am înşelat!

Noi, românii crescuţi în condiţii normale, le spunem ăstora, ca Trai-anus, că sunt „bulangii”. Crezînd că aşa arată un scriitor, şi-a băgat un ştiulete (cucuruz) în fund ca să meargă mai drept, să pară mai sobru. Văzîndu-l îmbrăcat şi parfumat cu produse de la ajutoarele umanitare expirate, îmi este şi milă de el. Respect drepturile animalelor şi pe cele ale defavorizaţilor de natură şi soartă, dovadă fiind şi faptul că îi răspund Trai-anusului.

Numai un fătălău mort de foame şi vodcă putea să scrie cum a făcut-o el în securisto-plahotniuccianul articol intitulat „Un idiot util doar pentru cei fără cap”. Fiţi atenţi cum se face de rîs gornistul plahotniuccian Trai-anus Nicolaevici, fiul Varvarei, din Viişoara Edineţului!

Acest că-călăreţ fără ca-cap al unei poezii versificare paşoptist pînă la menopauză, scrie: „Deși în 2012, cînd i-am luat apărarea lui Valeriu Matei, un amnezic, zis  Konțiu, scria că sunt un poet și un publicist talentat, acum, peste un an doar,  scrie în fițuica lui de doi bani viceversa. Ori o fi fost beat clei atunci, ori tîmpenia cu mustăți kilometrice n-are permis de la SRI (SIE), de unde se laudă că n-a plecat  decît la SIS.”

Putoarea dintre rîndurile lui răzbate din aceea că n-aveam cum să-i laud „publicistica” imaginată (de licricoizoităţile sale nici vorbă”) de el pentru că i-ar fi luat apărarea lui Valeriu Matei, ştiut fiind că între mine şi enciclopedistul excesiv şi imund Matei nu există nici o afinitate estetică. Cine i-o fi băgat asta în gură lui Trai-anus?

Trai-anusul îşi dă cu părerea că aş fi fost „beat clei” şi că n-aş fi plecat de la SIS. Alo, infirmierul cu clisma, unde eşti? Presupusul cocalar Trai-anus nu intuieşte că eu nu pot fi niciodată „beat clei”. Cum, dracu’, să ai timp să mai fii „beat clei”, dar, în acelaşi timp, să ai de scris, zilnic, pagini întregi de articole pentru ziar, să-ţi pregăteşti procese juridice, să pledezi, să citeşti literatură de specialitate de ultimă oră, să participi la diverse apariţii publice şi la alte „chestii” normale, cărora figurilor trai-anusiste le provoacă repulsie anti-Edenica, post-păcat?

Spune acest pîrţar că m-aş fi lăudat că nici n-am plecat din SIS. Păi, măi, fată bătrînă trecută, cum să pleci dintr-un loc în care nici n-ai fost? Cu tine-i altă treabă, tu eşti pe viaţă, dar nu vezi că „sisiştii” tăi de fac de cacao? SIS-ul compromisul mi-o făcea de mult, iar asta o ştii şi tu, şi Saharneanu, şi Ghimpu..., dar mai revenim!

Minte scurtă, cur viclean, ăsta e basarabean?

Mă întreb cu cît şi de ce îl poate plăti un idiot pe Trai-anus ca să se cufurească în văzul lumii împotriva mea? Băi, nene, sunteţi sănătoşi? Păi, cioflingari din aceştia consum zilnic!

Preluînd metoda dezinformării practicată de dinozaurii ticăloşi mai bătrîni, Trai-anusul, neavînd „instrumentele” naturale, penetrează coarda sensibilă a unor moldoveni. Mă acuză, şi el, de moartea lui Vieru şi acreditează ideea că aş fi homosexual. Chestia asta din spatele Trai-anusului a fost  aruncată pe piaţa forumuistă de către unii securişti români, cei care mă cunosc altfel, dar care m-au trădat pe mine şi România. Deja pute şi a bălegar de cînd şi-au pus trai-anusul la bătaie!

În ceea ce priveşte presupusele mele atacuri împotriva intelectualităţii de aici şi că l-aş fi ucis pe Vieru, Trai-anusul nu ştie cîteva realităţi irefutabile: Deşi nimeni dintre asociaţiile jurnaliştilor de aici nu a dorit să se documenteze în privinţa cronologiei presupuselor atacuri ale mele la adresa intelectualităţii şi despre moartea lui Vieru, au făcut acest lucru înalţi demnitari occidentali şi chiar din România. Au fost întocmite dosare serios documentate. Trai-anusul, dacă gîndeşte cu trai-anusul şi ascultă orbeşte poruncile stăpînului, habar nu are că istoria reală scrisă a tuturor celor întîmplate nu aparţine nemernicilor de aici, în calitate de autori, ci altora! Integrarea europeană o să-i cam usture pe toţi aceşti dinozauri sovietici, iar asta pentru că o Europă civilizată se bazează pe realităţile istorice, nu pe născocirile unor falsificatori de biografii!

Homosexualitate? Băi, băiatule, tu vorbeşti? Tu, Trai-anusule? Păi, băi, pişvaiser, dacă era aşa, „pi-s-da-i” seama cum dansau, din 2009, efeminaţii de Ghimpu, Chirtoacă, tu sau Saharneanu? Vezi că-ţi trimit o trupă de tinere neinhibate ca să te pună la punct! Vorbesc serios! Ce dacă nu-s vorbele tale scrise? Tu le semnezi!

Pantagruelicul Trai-anus al lui Plahoitniuc mă bagă, în locul lui, în surtucul KGB. În cazul acesta, nu mă mai adresez lui, ci vouă, băi, băieţi, care-l faceţi de rîs: Chiar nu vă pasă de el, de ce nu-l ajutaţi s-o facă pe românul-basarabean credibil? Aşa de repede vreţi să scăpaţi de el?

„Că cam ce crede Trai-anusul despre „Moldova Suverană”

Homosovieticul Trai-anus, avînd şi el oarece pile pe la Cancelaria Guvernului, pe la sub-pulpele lui Victor Bodiu şi Eduard Bănăruc, borăşte următorul text:

„Publicaţia periodică ziarul „Moldova Suverană”

Membrii Consiliului de Administrație din partea statului

Numele, prenumele Funcţia publică Denumirea organizaţiei

1. Victor Toma Consultant principal Cancelaria de Stat, direcţia

administrare şi management intern

2. Boris Bantea Ministerul Finanţelor

3. Diana Negruţă Ministerul Economiei

4. Diana Rusu Ministerul Economiei”

Trai-anus Anus-trase crede că ne-o trase! Dragii mei cititori plictisiţi de... cioroi, care vă distrug recoltele, Consiliul acesta de Administraţie nu are nimic de-a face cu noi, cu Cancelaria de Stat sau cu Guvernul. Ăsta-i al „Moldovei Suverane”, întreprindere de stat, care a fost declarată ilegală de către instanţa de judecată, iar belengherul trai-anusist vrea să vă fraierească. Nesimţire de frustrat! Bun, înţeleg, nevasta sa vrea ca măcar să-i ducă bani acasă, dar chiar aşa şi din orice? Vă daţi seama că are grave probleme şi la „cutiuţa ucraineană”, nu doar în izmene?

Noi, iubiţii mei cititori, după cum bine ştiţi, suntem întreprindere particulară, dar „bagabontul” vrea, cu orice preţ, să vă facă să credeţi că noi îi îl cîntăm pe Filat aşa cum suge el de la ţîţa lui Plahoitniuc.

Delirium tremens sau zapoi local?

Probabil că ambele!... Că Trai-anusul spune că Filat „a scăpat de la moarte” ziarul nostru, este puţin, dar, în cele ce urmează, veţi vedea că are nevoie de medic.

Trai-anusul insinuează, afirmă că Filat ne-ar da mii de euro salarii pe lună, pe lună, pe Pămînt, nu pe Lună, că am primit apartamente de lux, că avem  ziare și televiziuni la îndemînă, bodyguarzi, lăzi de alcool fără sfîrșit etc., iar noi, în concediu fiind, nici măcar o zi la Vadul lui Vodă nu ne permitem să ne aventurăm.

Paranoia trai-anusistă atinge paroxismul atinci cînd scrie că eu, Conţiu, PROTEJEZ Cancelaria de Stat, sunt LĂUDAT de Ministerul Finanțelor şi că gazeta noastră este editată din bani publici. Mamă, ce puternic sunt şi eu nu ştiam!!! Cineva cred că a vrut să-şi bată joc de orificiile trai-anusistului! Dar parcă zice că-i scriitor, nu? Înghite orice i se pune în gură, fără să se gîndească la gustul şi dimensiunile a ceea ce i se oferă?

Trai-anusul, obişnuit fiind cu paginile erotice băieţeşti din internet, confundă linkurile, articolele din alte ziare, ale căror articole mă intrigă şi le recomand pe FaceBook, aşa cum s-a întîmplat şi cu cel pe care mi-l atribuie, cînd spune: „Pe pagina sa de facebook javra Konțiu la 20 august 2013  se laudă că preferă sexul în grup, recomandîndu-l și altora (ăsta urăşte gramatica şi punctuaţia încă din cort!).”

În realitate, este vorba despre un articol satiric din bine-cunoscutul săptămînal românesc „Caţavencii”. Să te ferească Dumnezeu de prost căci are mintea odihnită!

Scriind şcolăreşte despre ce am fost sau aş fi eu, Trai-anusul, produs al unei încrîncenări dintre mugetul vitelor şi cîntatul cocoşilor, scrie, ca delaţiune şi protecţie de partid şi de stat cu fundul în sus, următoarele: „Leancă, Lupu, Corman, Balan  și nu  numai ei, dacă vor  pot afla totu-ntr-o clipă.” A uitat, bietul frustrat, să pună virgulă după „vor”!

„Sensibilităţi şi metafore” de-ale Trai-anusului din articolul despre care este vorba

„Licheaua lichelelor, mangafaua mangafalelor, homosexualul homosexualilor, idiot util, canalia  Konțiu, îi curg balele ca unui boschetar  jegos, nespălat de vreo trei secole, cutrele răsărite din bălegar, ziar scîrnăvit în mînă, jivina de Konțiu” etc. Băi, nene, dar cocalarul ăsta este tare sensibil pentru un poet simplu, nu-i aşa!

În urmă cu ceva timp, ieşind de la o emisiune de televiziune, l-am invitat, civilizat, pe puradel la un restaurant. Fiind seară tîrzie, fireşte că eu am băut un vin cu apă, un şpriţ, numai că moldoveanul aprig din el m-a umilit, căci n-a vrut să bea decît vodcă. Fireşte că am plătit tot! Cu vodca-n pat la soţie, cine să ţi-o „ţie”? La revedere, căci puradelul nu se va opri cît va mai primi lovele!

 

 

 

 

01.09.24 - 00:06
01.09.24 - 00:01
01.09.24 - 00:03
01.09.24 - 00:07
01.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:07
02.09.24 - 00:02
02.09.24 - 00:09
03.09.24 - 01:47
02.09.24 - 00:04
02.09.24 - 00:06
03.09.24 - 01:38
02.09.24 - 00:01
03.09.24 - 01:40
02.09.24 - 14:39