Unul a fost arestat cînd încerca să intre în grajdurile Palatului Buckingham, dar poate că omul dorea să strîngă bălegarul!

Un bărbat a fost arestat, în primele ore ale zilei Sîmbătă, de Poliția britanică, după ce a încercat să intre forțat în grajdurile Palatului Buckingham din Londra, acolo unde își are reședința oficială Regele Charles al III-lea, relatează Reuters.

Ofiţerii de la Palatul Buckingham au fost alertaţi la ora locală 01:25 în legătură cu un bărbat care se căţăra pe zid pentru a pătrunde în clădirea Royal Mews, aflată lîngă grădina Palatului Buckingham, potrivit unui comunicat al Scotland Yard.

Conform Poliţiei, un tînăr de 25 de ani a fost reţinut în afara grajdurilor regale, instituţie care răspunde de toate aranjamentele de călătorie cu maşina sau cu trăsura ale Regelui Charles al Marii Britanii şi ale membrilor Familiei Regale şi care adăposteşte, printre altele, caleaşca Gold State Coach.

Bărbatul nu a ajuns în Palatul Buckingham sau în grădinile acestuia, a precizat Poliţia. Conform Poliţiei, bărbatul a fost arestat pentru încălcarea unei proprietăţi private şi se află în custodia Poliţiei, într-o secţie din Londra.

În ciuda măsurilor de securitate întărite de la Palatul Buckingham, o reşedinţă regală din inima Londrei, precum şi de la Castelul Windsor, situat la Vest de capitală, astfel de tentative nu sunt evenimente excepţionale.

Cea mai spectaculoasă tentativă datează din 1982, cînd un tînăr de 30 de ani, Michael Fagan, a intrat prin efracţie în Palatul Buckingham şi a ajuns în dormitorul Reginei, în timp ce aceasta se afla în pat.

În 2021, un bărbat care suferea de probleme mintale a fost văzut căţărîndu-se pe zidul Royal Mews, şi apoi coborînd înapoi pe stradă, la scurt timp după aceea. El a fost arestat rapid, iar asupra sa au fost găsite cocaină şi un cuţit de bucătărie.

Un alt bărbat, Jaswant Singh Chail, este, în prezent, judecat la Londra pentru că în 2021, în ziua de Crăciun, a intrat în Castelul Windsor înarmat cu o arbaletă, cu intenţia de a „omorî Regina”, după cum a afirmat la momentul arestării sale. Regina, care a murit anul trecut la vîrsta de 96 de ani, se afla în castel, la momentul respectiv.