UNDE-I ”UNIONISTUL” BASESCU SI DRAGOSTEA LUI PENTRU BASARABENI?

Vedeți că am avut dreptate?

Ca niște scelerați, unioniștii moldoveni adepți ai lui Traian Băsescu, fostul Președinte român, erau în stare să mă ucidă cînd le spuneam că fostul ȘI securist (acoperit) român îi folosește așa cum se folosea de prostituatele din porturi, pe vremea cînd era marinar. În România, ca să scape de adunatul săpunului de pe jos din dușurile din pușcărie, a înființat Partidul Mișcarea Populară, prin intermediul căreia a ajuns și europarlamentar. Acolo s-a folosit de tolomacul politic moldo-ucraineano-românul Eugen Tomac. Aici, în Republica Moldova, a nășit organizația din Republica Moldova a Partidului Mișcarea Populară, în frunte cu Anatol Șalaru, Băsescu avînd calitate, rețineți!, de președinte de onoare. Asta provizoriu, pînă cînd, chipurile, își va redobîndi cetățenia moldovenească și va deveni președinte executiv al partidului.

Fiind ”unionist fierbinte”, ”mare iubitor al basarabenilor pe care i-a fraierit și l-au votat”, Băsescu și-a luat cetățenie moldovenească, pe care, ulterior, fostul Președinte Igor Dodon i-a retras-o. La vremea respectivă, cunoscîndu-l infinit mai bine decît oricine de aici, scriam că este un escroc politic sentimental de cea mai joasă speță. Băsescu, curvă securistă română fiind, a înțeles din timp că asocierea lui cu Șalaru nu dă bine, date fiind conexiunile acestuia cu Plahotniuc și… chiar mai SUS de Estul de Est de odinioară. Mai apoi, s-a convenit rocada cu Octavian Țîcu în locul lui Șalaru, redenumind Partidul Mișcarea Populară în Partidul Unității Naționale, ca să se șteargă urmele lui Plahotniuc, numai că nici Țîcu nu-i un om cu care un român să iasă în lume, mai ales un securist bătrîn ca Băsescu.

Timpul a trecut și trece, ”unionistul și iubitorul de basarabeni Băsescu” nu mai este interesat să-și recapete cetățenia moldovenească, așa cum promitea că o să se lupte pentru ea pînă la moarte. De fapt, acum el luptă doar pentru el, așa cum vă tot spuneam. Nu mai are nevoie de voturile ”basarabenilor lui dragi”, a uitat de PUN și, capac la toate, a renunțat și la calitatea lui de președinte de onoare al Partidului Mișcarea Populară din România, înființat de el. Așa cum, pe vremuri, cînd era comandant de navă, și-a lăsat vasul să ardă și a provocat incendierea altora dintr-un port belgian, fiind salvat de Securitatea română în chip de erou, la fel i-a lăsat de izbeliște pe susținătorii lui unioniști de aici.

Așa cum tot spuneam, începînd cu Tomac și terminînd cu cei de aici, Băsescu i-a folosit ca și pe tîrfele din porturile pe unde acosta cînd era marinar. Nu uitați că Băsescu a fost complice la distrugerea flotei maritime a României, care era a patra în lume!

Mihai CONȚIU