Un rapper din Rusia, in virsta de 27 de ani, s-a sinucis pentru a nu fi luat la razboi. ”Nu sunt pregatit sa ucid pentru nici un ideal”

Un rapper rus s-a sinucis pentru a nu fi recrutat pentru a lupta în războiul din Ucraina, pe fondul unui exod declanșat de mobilizarea parțială haotică dictată de la Kremlin, potrivit dailymail.co.uk.

Mii de bărbați, femei și copii ruși fug peste graniță în țările vecine, inclusiv Georgia.

Ivan Vitalievich Petunin, care a purtat numele de scenă Walkie, s-a sinucis Vineri în orașul Krasnodar, din Sudul Rusiei.

Cadavrul său a fost găsit lîngă o clădire înaltă de pe strada Congressnaya, după ce muzicianul în vîrstă de 27 de ani a înregistrat un mesaj video publicat pe canalul său Telegram în care spunea că nu vrea să omoare pentru nici un ideal.

Petunin, care a servit anterior în armata rusă și a fost tratat într-un spital de boli psihice, le-a spus fanilor săi: „Dacă vizionați acest videoclip, atunci nu mai sunt în viață. Nu pot să iau păcatul crimei asupra sufletului meu și nici nu vreau. Nu sunt pregătit să ucid pentru nici un ideal”.

De asemenea, el părea să se teamă că mobilizarea parțială a lui Putin s-ar putea transforma în curînd într-un proiect militar complet, pe fondul afirmațiilor că Moscova intenționează să cheme un milion de oameni.

Peste 194.000 de cetățeni ruși au fugit în Georgia, Kazahstan și Finlanda, de cînd Putin a anunțat mobilizarea parțială a rezerviștilor pentru a-și consolida trupele în Ucraina.