UN PROIECT TWINNING DE MODERNIZARE A SERVICIULUI PUBLIC DIN TARA A DEMARAT LA CHISINAU

200 de funcţionari publici din Republica Moldova vor fi familiarizaţi cu practicile Uniunii Europene de modernizare a serviciului public în cadrul unui proiect Twinning finanţat de UE şi demarat la Chişinău.

Proiectul va avea o durată de 2 ani şi prevede sosirea a 30 de experţi din Lituania, care vor oferi expertiză pentru ajustarea cadrului normativ cu privire la modernizarea serviciului public, dezvoltarea reţelei de experţi în domeniul resurse umane şi consolidarea capacităţilor funcţionarilor publici de conducere de nivel superior.

Secretarul general adjunct al Guvernului Republicii Moldova, Roman Cazan, a declarat la evenimentul de lansare a proiectului că reformarea şi modernizarea serviciului public au fost condiţionate de necesităţile interne ale ţării, dar şi de politicile europene spre care ea aspiră.

Şeful secţiei de cooperare a Delegaţiei UE în R. Moldova, Aneil Singh, a menţionat că un serviciu public de calitate înaltă este fundamental pentru fiecare administraţie publică.

Din 2008 şi pînă în prezent, în Republica Moldova au fost demarate 14 proiecte Twinning. Noul proiect are prevăzut un buget de 1,2 milioane de euro din partea Uniunii Europene.