Un iluzionist celebru sustine ca poate preveni un razboi nuclear cu puterea mintii sale. Ce ii transmite lui Putin?

Iluzionistul israelian Uri Geller, faimos pentru îndoirea unor linguri cu ajutorul puterii minţii, potrivit declaraţiilor sale, i-a avertizat pe liderii politici din Rusia şi China, transmiţîndu-le că se va folosi de puterile lui mintale pentru a preveni un conflict nuclear.

„Există zvonuri că iei serios în considerare folosirea armei nucleare împotriva „inamicilor din Occident””, a afirmat Uri Geller într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui rus Vladimir Putin şi distribuită Marţi pe Twitter, potrivit DPA și Agerpres.

„Te avertizez: dacă vei folosi armele nucleare și decizi să iei ca țintă Scoția, sau orice altă țară din lume, planurile și rachetele tale se vor întoarce împotriva ta. Mă voi folosi de fiecare moleculă a puterii minţii mele pentru a te opri să lansezi un atac nuclear!”, a continuat iluzionistul.

„Există forţe mult mai mari decît ar putea Putin să-şi imagineze vreodată", a avertizat celebrul iluzionist, în vîrstă de 75 de ani. Uri Geller le-a cerut utilizatorilor de Twitter să îl ajute în acest demers mintal, pentru ca el să poată să utilizeze "energia imensă" furnizată de "puterea combinată a minţilor" lor.

Joi, Uri Geller şi-a îndreptat atenţia şi către Beijing. "La fel ca în cazul pericolului care vine dinspre Putin, China a început acum exerciţii militare cu muniţie reală în şase zone din jurul Taiwanului", a scris iluzionistul pe Twitter.

„Spuneţi cuvîntul Dezarmare din nou şi din nou, dorindu-vă cu adevărat ca acest lucru să se producă!”, i-a îndemnat Uri Geller pe admiratorii lui de pe reţelele de socializare.