UN GRUP DIN 14 DEPUTAŢI COMUNIŞTI A ANUNŢAT CĂ PĂRĂSEŞTE FRACŢIUNEA PCRM

14 deputaţi comunişti au anunţat, Luni, 21 Decembrie, că părăsesc fracţiunea Partidului Comuniştilor. Totodată, parlamentarii au spus că acest grup va forma propria platformă parlamentară - Platforma Social Democratică Pentru Moldova. Anunţul a fost făcut de deputatul PCRM, Violeta Ivanov, în cadrul unui briefing de presă.

„Situaţia din ţară a devenit dramatică. În R. Moldova nu există nici opoziție, nici guvernare. Partidele se ceartă, în loc să soluționeze problemele din țară. Nu mai putem tolera situația. Noi, majoritatea deputaților din fracțiunea parlamentară, părăsim astăzi fracțiunea parlamentară a comuniștilor”, a declarat Ivanov.

Deputaţii au menţionat că formează Platforma Social Democratică Pentru Moldova pentru depășirea crizei politice din țară.

„În ultimul timp, PCRM s-a autoizolat, în loc să contribuie la depășirea crizei politice, se află în așteptare. Considerăm că politicienii trebuie să se trezească. Toți deputații trebuie să avem un obiectiv comun. Astfel, anunţăm despre  formarea Platformei Social Democratice Pentru Moldova", a precizat deputatul Artur Reșetnicov.

După alegerile din 30 noiembrie 2014, PCRM a obţinut 21 de mandate de deputat. Acum fracțiunea Partidului Comuniștilor a rămas cu șapte deputați.